притисни ентер »

Xiaomi е број 1 во Европа

Xiaomi е број 1 во Европа

За прв пат, Xiaomi е најпродаваниот телефон во Европа. Кинескиот гигант Xiaomi продолжува да расте, и во производството и во продажбата. Тие неодамна го престигнаа Apple и станаа втори најпродавани во светот, а сега се најпродавани во Европа, за прв пат. „Strategy Analytics“ објави дека го престигнале „Samsung“ во вториот квартал и продале 12,7 милиони