притисни ентер »

Стивен Вознијак препорачува да го гасиме Facebook

Стивен Вознијак препорачува да го гасиме Facebook

Стивен Вознијак беше генијалецот во сенка, кој ги правеше сите машини на почетоците на Apple. Тој со Стив Џобс имаше многу пречки во односите, но денес е еден од најважните експерти, кои знаат да предвидат многу нешта во областа на технологијата. Вознијак препорачува да го затворите својот Facebook профил доколку сакате приватност на многу високо ниво

Стив Вознијак препорачува бришење на Facebook

Стив Вознијак препорачува бришење на Facebook

Стивен Вознијак често зборува за приватноста на корисниците во модерната ера... Стивен Вознијак е еден од основоположниците на компанијата што започна нова ера во технологијата со смартфоните во 2007 година. Меѓутоа, Apple остана безбедна компанија за корисниците, додека кинеските компании и другите се закана за приватноста на личните кориснички податоци

Стив Вознијак: Сакате своја приватност? Изгасете го Facebook!

Стив Вознијак: Сакате своја приватност? Изгасете го Facebook!

Соосновачот на Apple, Стив Вознијак сметак луѓето би требало да го изгасат Facebook доколку сакаат да имаат приватност. Вознијак вели дека компанијата ја загрозила приватноста на корисниците и дека единствен начин да се ослободат од тоа е да ја напуштат мрежата. Некогаш накблискиот соработник на Стив Џобс тврди, и посебно истакнува, дека преку Facebook