притисни ентер »

Зошто треба секојдневно да јадете боровинки?

Зошто треба секојдневно да јадете боровинки?

Летото е идеален период во исхраната да вклучите што повеќе овошје и зеленчук. И додека препораките за жените се исхрана богата со железо и калциум, за мажите им се препорачува исхраната да биде богата со намирници богати со протеини и калории. Зошто боровинките се идеални и за мажите и за жените, а најмногу за децата? Тоа е така бидејќи се богати

Јадете боровинки за да го забавите стареењето!

Јадете боровинки за да го забавите стареењето!

Овошјето треба да биде застапено во исхраната кај сите. Бидејќи боровинките се одлични за вашиот организам треба да ги вклучите во секојдневната исхрана. На жените им се советува да јадат храна со повеќе калциум и железо, додека пак мажите треба почесто да консумираат намирници богати со протеини и калории. Мажите и жените немаат исти навики кога е