притисни ентер »

Серија А најавува револуција во ВАР: „Челинџ“ за спорни ситуации

Серија А најавува револуција во ВАР: „Челинџ“ за спорни ситуации

ВАР технологијата засега има измешан прием кај играчите и тренерите, а со овој новитет се очекува тоа да се смени. Фудбалската федерација на Италија сериозно размислува за воведување на опцијата „челинџ“ како дел од користењето на ВАР технологијата, која ќе им овозможи на тренерите и играчите во текот на натпреварот да побараат консултација со видеотехнологијата

Италија со револуционерен предлог за ВАР

Италија со револуционерен предлог за ВАР

Италијанската фудбалска федерација упати официјално барање до ФИФА за „можноста да експериментира“ со системот ВАР. По десетина поплаки од различни клубови во Серија „А“, раководното тело на земјата одлучи да упати официјално барање во кое сугерира дека биде тестирано т.н. „оспорување“. Ова ќе се направи со помош на систем преку кој екипите можат да

Италија со револуционерен предлог за ВАР

Италија со револуционерен предлог за ВАР

Италијанската фудбалска федерација упати официјално барање до ФИФА за „можноста да експериментира“ со системот ВАР. По десетина поплаки од различни клубови во Серија „А“, раководното тело на земјата одлучи да упати официјално барање во кое сугерира дека биде тестирано т.н. „оспорување“. Ова ќе се направи со помош на систем преку кој екипите можат да

Во Италија револуционерни промени во примената на ВАР

Во Италија револуционерни промени во примената на ВАР

Италијанската фудбалска федерација упати официјално барање до ФИФА за „можноста да експериментира” со ВАР технологијата. По многу поплаки во последните година и половина откако се применува ВАР технологијата, челниците на Италијанската фудбалска федерација упати официјално барање во кое сугерира дека биде тестирано „оспорување”. Ова ќе се направи со

Италија сака да експериментира со ВАР-системот

Италија сака да експериментира со ВАР-системот

Италијанската фудбалска федерација упати официјално барање до ФИФА за „можноста да експериментира“ со системот ВАР. По десетина поплаки од различни клубови во Серија „А“, раководното тело на земјата одлучи да упати официјално барање во кое сугерира дека биде тестирано т.н. „оспорување“. Ова ќе се направи со помош на систем преку кој екипите можат да

Италија со револуционерен предлог за ВАР

Италија со револуционерен предлог за ВАР

Италијанската фудбалска федерација упати официјално барање до ФИФА за „можноста да експериментира“ со системот ВАР. По десетина поплаки од различни клубови во Серија „А“, раководното тело на земјата одлучи да упати официјално барање во кое сугерира дека биде тестирано т.н. „оспорување“. Ова ќе се направи со помош на систем преку кој екипите можат да

Италија со револуционерен предлог за ВАР

Италија со револуционерен предлог за ВАР

Италија со револуционерен предлог за ВАР Италијанската фудбалска федерација упати официјално барање до ФИФА за „можноста да експериментира“ со системот ВАР. По десетина поплаки од различни клубови во Серија „А“, раководното тело на земјата одлучи да упати официјално барање во кое сугерира дека биде тестирано т.н. „оспорување“. Ова ќе се направи со

Италија со револуционерен предлог за ВАР

Италија со револуционерен предлог за ВАР

Италијанската фудбалска федерација упати официјално барање до ФИФА за „можноста да експериментира” со системот ВАР. По десетина поплаки од различни клубови во Серија „А”, раководното тело на земјата одлучи да упати официјално барање во кое сугерира дека биде тестирано т.н. „оспорување”. Ова ќе се направи со помош на систем преку кој екипите можат да

Италија со револуционерен предлог за ВАР

Италија со револуционерен предлог за ВАР

– Италијанската фудбалска федерација упати официјално барање до ФИФА за „можноста да експериментира“ со системот ВАР. По десетина поплаки од различни клубови во Серија „А“, раководното тело на земјата одлучи да упати официјално барање во кое сугерира дека биде тестирано т.н. „оспорување“. Ова ќе се направи со помош на систем преку кој екипите можат