притисни ентер »

СИТЕ ГО ИМАМЕ ДОМА А МОЖЕ ДА БИДЕ ФАТАЛЕН: Внимавајте, овој апарат е најопасен додека грми

СИТЕ ГО ИМАМЕ ДОМА А МОЖЕ ДА БИДЕ ФАТАЛЕН: Внимавајте, овој апарат е најопасен додека грми

Седумгодишно момче настрада во Панчево од удар од гром, а тоа е само почеток на трагедиите кои следуваат поради невремето овие денови во Србија. Статистиката вели дека од удар од гром страдаат 10 лица. Најмногу грмежи има во мај, јуни, јули и август – од пет до десет дена, додека грмежи во Србија за време на јануари со децении и нема. Како да се заштитиме

СИТЕ ГО ИМАМЕ ДОМА А МОЖЕ ДА БИДЕ ФАТАЛЕН: Внимавајте, овој апарат е најопасен додека грми

СИТЕ ГО ИМАМЕ ДОМА А МОЖЕ ДА БИДЕ ФАТАЛЕН: Внимавајте, овој апарат е најопасен додека грми

Седумгодишно момче настрада во Панчево од удар од гром, а тоа е само почеток на трагедиите кои следуваат поради невремето овие денови во Србија. Статистиката вели дека од удар од гром страдаат 10 лица. Најмногу грмежи има во мај, јуни, јули и август – од пет до десет дена, додека грмежи во Србија за време на јануари со децении и нема. Како да се заштитиме

Никако не се бањајте кога грми- Кои уреди треба да се исклучат од струја при невреме?

Никако не се бањајте кога грми- Кои уреди треба да се исклучат од струја при невреме?

Се најавува силно невреме во Македонија по портокаловата пеколна фаза, а главното прашање кога врне и грми е што треба да се исклучи, што да се прави, а што не. Во Европа, а и кај нас, стандарден напон е 220 волти, а ударот на громот може да ослободи напон од неколку милиони волти. Што значи тоа? Тоа значи дека удар на гром во вашата куќа или во близината,

Никако не се бањајте кога грми- Кои уреди треба да се исклучат од струја при невреме?

Никако не се бањајте кога грми- Кои уреди треба да се исклучат од струја при невреме?

Се најавува силно невреме во Македонија по портокаловата пеколна фаза, а главното прашање кога врне и грми е што треба да се исклучи, што да се прави, а што не. Во Европа, а и кај нас, стандарден напон е 220 волти, а ударот на громот може да ослободи напон од неколку милиони волти. Што значи тоа? Тоа значи дека удар на гром во вашата куќа или во близината,

Кои уреди треба да ги исклучите од струја при невреме?

Кои уреди треба да ги исклучите од струја при невреме?

Се најавува силно невреме во Македонија по портокаловата пеколна фаза, а главното прашање кога врне и грми е што треба да се исклучи, што да се прави, а што не. Во Европа, а и кај нас, стандарден напон е 220 волти, а ударот на громот може да ослободи напон од неколку милиони волти. Што значи тоа? Тоа значи дека удар на гром во вашата куќа или во близината,

Никако не се бањајте кога грми- Кои уреди треба да се исклучат од струја при невреме?

Никако не се бањајте кога грми- Кои уреди треба да се исклучат од струја при невреме?

Никако не се бањајте кога грми- Кои уреди треба да се исклучат од струја при невреме? Се најавува силно невреме во Македонија по портокаловата пеколна фаза, а главното прашање кога врне и грми е што треба да се исклучи, што да се прави, а што не. Во Европа, а и кај нас, стандарден напон е 220 волти, а ударот на громот може да ослободи напон од неколку

Никако не се бањајте кога грми - Кои уреди треба да се исклучат од струја при невреме?

Никако не се бањајте кога грми - Кои уреди треба да се исклучат од струја при невреме?

Се најавува силно невреме во Македонија по портокаловата пеколна фаза, а главното прашање кога врне и грми е што треба да се исклучи, што да се прави, а што не. Во Европа, а и кај нас, стандарден напон е 220 волти, а ударот на громот може да ослободи напон од неколку милиони волти. Што значи тоа?  Тоа значи дека удар на гром во вашата куќа или во близината,