притисни ентер »

Швајцарската сребрена монета од 20 франци ќе биде со ликот на Федерер од 2020 година

Швајцарската сребрена монета од 20 франци ќе биде со ликот на Федерер од 2020 година

Тениската легенда Роџер Федерер ќе стане првиот жив човек со направена монета во негова чест – 20 франци со ликот на Маестро од јануари следната година. Триесет и осум-годишниот тенисер, 20-кратен Гренд Слем шампион, многумина го сметаат за најголем во историјата на спортот и е национален херој на Швајцарија. „Свисминт“ потврди дека 55.000 од монетите,

Швајцарија му укажа голема чест на Федерер

Швајцарија му укажа голема чест на Федерер

Швајцарската влада денеска соопшти дека наскоро ќе бидат пуштени во оптик сребрени монети со вредност од 20 франци, на кои ќе се најде слика на Рожер Федерер. Најдобриот швајцарски тенисер е вистински амбасадор на својата земја во целиот свет, па Швајцарците решија да му укажат голема чест, бидејќи досега ниту една позната личност не се нашла на монета

Федерер ќе биде првата жива личност чиј лик ќе се најде на монета

Федерер ќе биде првата жива личност чиј лик ќе се најде на монета

Швајцарскиот тенисер Рожер Федерер ќе биде првата жива личност чиј лик ќе се најде на монета во Швајцарија. Тамошните власти објавија дека ликот на 20-кратниот освојувач на гренд слем титули ќе се најде на сребрена монета од 20 швајцарски франци и ќе биде издадена на 23 јануари идната година. Подоцна ќе биде издадена и златна монета со неговиот лик

Федерер ќе биде првата жива личност чиј лик ќе се најде на монета

Федерер ќе биде првата жива личност чиј лик ќе се најде на монета

Швајцарскиот тенисер Рожер Федерер ќе биде првата жива личност чиј лик ќе се најде на монета во Швајцарија. Тамошните власти објавија дека ликот на 20-кратниот освојувач на гренд слем титули ќе се најде на сребрена монета од 20 швајцарски франци и ќе биде издадена на 23 јануари идната година. Подоцна ќе биде издадена и златна монета со неговиот лик

Швајцарската сребрена монета од 20 франци ќе биде со ликот на Федерер од 2020 година

Швајцарската сребрена монета од 20 франци ќе биде со ликот на Федерер од 2020 година

Тениската легенда Роџер Федерер ќе стане првиот жив човек со направена монета во негова чест – 20 франци со ликот на Маестро од јануари следната година. Триесет и осум-годишниот тенисер, 20-кратен Гренд Слем шампион, многумина го сметаат за најголем во историјата на спортот и е национален херој на Швајцарија. „Свисминт“ потврди дека 55.000 од монетите,

Федерер е прва жива личност чиј лик ќе се најде на швајцарски франци

Федерер е прва жива личност чиј лик ќе се најде на швајцарски франци

Роже Федерер е прва жива личност чиј лик ќе се најде на монета во Швајцарија. Тамошните власти објавија дека во јануари ќе биде издадена комеморативна сребрена монета од 20 швајцарски франци со ликот на 20-кратниот освојувач на гренд слем титулите, а потоа во мај и златна монета од 50 франци. „Ѝ благодарам на Швајцарија што ми укажа ваква неверојатна

Федерер ќе стане првиот жив човек кој ќе добие сребрена монета со негов лик

Федерер ќе стане првиот жив човек кој ќе добие сребрена монета со негов лик

Тениската легенда Роџер Федерер ќе стане првиот жив човек со направена монета во негова чест – 20 франци со ликот на Маестро од јануари следната година. Триесет и осум-годишниот тенисер, 20-кратен Гренд Слем шампион, многумина го сметаат за најголем во историјата на спортот и е национален херој на Швајцарија. „Свисминт“ потврди дека 55.000 од монетите,

Швајцарската сребрена монета од 20 франци ќе биде со ликот на Федерер

Швајцарската сребрена монета од 20 франци ќе биде со ликот на Федерер

Тениската легенда Роџер Федерер ќе стане првиот жив човек со направена монета во негова чест – 20 франци со ликот на Маестро од јануари следната година. Тениската легенда Роџер Федерер ќе стане првиот жив човек со направена монета во негова чест – 20 франци со ликот на Маестро од јануари следната година. Триесет и осумгодишниот тенисер, 20-кратен Гренд

Федерер ќе биде првата жива личност чиј лик ќе се најде на монета

Федерер ќе биде првата жива личност чиј лик ќе се најде на монета

Швајцарскиот тенисер Рожер Федерер ќе биде првата жива личност чиј лик ќе се најде на монета во Швајцарија. Тамошните власти објавија дека ликот на 20-кратниот освојувач на гренд слем титули ќе се најде на сребрена монета од 20 швајцарски франци и ќе биде издадена на 23 јануари идната година. Подоцна ќе биде издадена и златна монета со неговиот лик

Роџер Федерер стана првиот жив човек чиј лик ќе се најде на швајцарска монета

Роџер Федерер стана првиот жив човек чиј лик ќе се најде на швајцарска монета

Швајцарија од почетокот на идната година ќе започне со производство на монети со ликот на славниот тенисер од земјата Роџер Федерер. Ликот на рекордерот по бројот на гренд слем титули (20) ќе биде на кованата пара од 20 франка, одлучи Владата на Швајцарија. Ова е за прв пат во оваа земја на монета да се најде личност која е жива, а планот е на парата

Швајцарија ќе пушти во оптек монети со ликот на Федерер

Швајцарија ќе пушти во оптек монети со ликот на Федерер

Швајцарскиот тенисер Роџер Федерер добил едно од најголемите признанија во својата импресивна кариера. Швајцарските медиуми објавија дека од 23 декември ликот на Федерер ќе се најде на сребрената монета од 20 франци, а во мај наредната година ликот на 20 кратниот Грен-слем шампион ќе се најде и на монетата од 50 франци. Федерер е првиот Швајцарец кој

Швајцарија прави ковани пари со ликот на Федерер

Швајцарија прави ковани пари со ликот на Федерер

Швајцарија објави дека ќе направи пригодна кованица со ликот на повеќекратниот грен-слем шампион Роџер Федерер. Ликот на Федерер ќе биде на сребрена монета од 20 франци, која ќе биде издадена на 23 јануари 2020 година. Златна паричка од 50 франци, посветена на Федерер, но со различен дизајн, се планира да биде пуштена во мај. Федерер ќе биде првиот

Швајцарија прави ковани пари со ликот на Федерер

Швајцарија прави ковани пари со ликот на Федерер

Швајцарија објави дека ќе направи пригодна кованица со ликот на повеќекратниот грен-слем шампион Роџер Федерер. Ликот на Федерер ќе биде на сребрена монета од 20 франци, која ќе биде издадена на 23 јануари 2020 година. Златна паричка од 50 франци, посветена на Федерер, но со различен дизајн, се планира да биде пуштена во мај. Федерер ќе биде првиот

Швајцарија прави ковани пари со ликот на Федерер

Швајцарија прави ковани пари со ликот на Федерер

Швајцарија објави дека ќе направи пригодна кованица со ликот на повеќекратниот грен-слем шампион Роџер Федерер. Ликот на Федерер ќе биде на сребрена монета од 20 франци, која ќе биде издадена на 23 јануари 2020 година. Златна паричка од 50 франци, посветена на Федерер, но со различен дизајн, се планира да биде пуштена во мај. Федерер ќе биде првиот

Швајцарската сребрена монета од 20 франци ќе биде со ликот на Федерер од 2020 година

Швајцарската сребрена монета од 20 франци ќе биде со ликот на Федерер од 2020 година

Тениската легенда Роџер Федерер ќе стане првиот жив човек со направена монета во негова чест – 20 франци со ликот на Маестро од јануари следната година. Триесет и осум-годишниот тенисер, 20-кратен Гренд Слем шампион, многумина го сметаат за најголем во историјата на спортот и е национален херој на Швајцарија. „Свисминт“ потврди дека 55.000 од монетите,

Швајцарската сребрена монета од 20 франци ќе биде со ликот на Федерер од 2020 година

Швајцарската сребрена монета од 20 франци ќе биде со ликот на Федерер од 2020 година

– Тениската легенда Роџер Федерер ќе стане првиот жив човек со направена монета во негова чест – 20 франци со ликот на Маестро од јануари следната година. Триесет и осум-годишниот тенисер, 20-кратен Гренд Слем шампион, многумина го сметаат за најголем во историјата на спортот и е национален херој на Швајцарија. „Свисминт” потврди дека 55.000 од монетите,