притисни ентер »

Њујоршката полиција набави 14 дронови за своите активности

Њујоршката полиција набави 14 дронови за своите активности

Полицијата во Њујорк соопшти дека набавила 14 дронови, кои планира да ги користи во текот на своите активности ширум метрополата. Овој потез на полицијаата предизвика реакција на групите за заштита на човековите права, кои се загрижени поради мотивите за набавката на беспилотните летала. Во полицијата се вработени вкупно 29 службеници, кои се обучени

Њујоршката полиција набави 14 дронови за своите активности

Њујоршката полиција набави 14 дронови за своите активности

Полицијата во Њујорк соопшти дека набавила 14 дронови, кои планира да ги користи во текот на своите активности ширум метрополата. Овој потез на полицијаата предизвика реакција на групите за заштита на човековите права, кои се загрижени поради мотивите за набавката на беспилотните летала. Во полицијата се вработени вкупно 29 службеници, кои се обучени

Големиот Брат ве гледа: Њујоршката полиција набави 14 дронови

Големиот Брат ве гледа: Њујоршката полиција набави 14 дронови

Полицијата на Њујорк соопшти дека набавила 14 дронови што ќе ги користи во своите активности ширум метрополата. Ваквиот потег наиде на остри реакции на групи за заштита на човековите права кои се загрижени кои се мотивите за ваквото подновување на полицијата и веќе почнаа да предупредуваат на масовно набљудување на граѓаните во стилот на Орвеловиот