притисни ентер »

Хонг Конг ги одлага изборите поради коронавирусот

Хонг Конг ги одлага изборите поради коронавирусот

Лидерката на Хонг Конг Кари Лам објави дека ги одложува изборите кои требаше да се одржат на 6 септември, поради зголемената загриженост за пандемијата на коронавирус и информира дека изборите ќе се одржат на 5 септември 2021 година. – Денеска ја објавувам најтешката одлука за последните седум месеци … да ги одложам изборите за Законодавниот совет,

Хонг Конг ги одлага изборите поради коронавирусот

Хонг Конг ги одлага изборите поради коронавирусот

Хонг Конг ги одлага изборите поради коронавирусот Лидерката на Хонг Конг Кари Лам објави дека ги одложува изборите кои требаше да се одржат на 6 септември, поради зголемената загриженост за пандемијата на коронавирус и информира дека изборите ќе се одржат на 5 септември 2021 година. – Денеска ја објавувам најтешката одлука за последните седум месеци

Хонг Конг ги одлага изборите поради коронавирусот

Хонг Конг ги одлага изборите поради коронавирусот

Лидерката на Хонг Конг Кари Лам објави дека ги одложува изборите кои требаше да се одржат на 6 септември, поради зголемената загриженост за пандемијата на коронавирус и информира дека изборите ќе се одржат на 5 септември 2021 година. – Денеска ја објавувам најтешката одлука за последните седум месеци … да ги одложам изборите за Законодавниот совет,

Хонг Конг ги одлага изборите поради коронавирусот

Хонг Конг ги одлага изборите поради коронавирусот

Лидерката на Хонг Конг Кари Лам објави дека ги одложува изборите кои требаше да се одржат на 6 септември, поради зголемената загриженост за пандемијата на коронавирус и информира дека изборите ќе се одржат на 5 септември 2021 година . – Денеска ја објавувам најтешката одлука за последните седум месеци … да ги одложам изборите за Законодавниот совет,

Хонг Конг ги одлага изборите поради коронавирусот

Хонг Конг ги одлага изборите поради коронавирусот

Хонг Конг, 1 август 2020 () – Лидерката на Хонг Конг Кари Лам објави дека ги одложува изборите кои требаше да се одржат на 6 септември, поради зголемената загриженост за пандемијата на коронавирус и информира дека изборите ќе се одржат на 5 септември 2021 година. – Денеска ја објавувам најтешката одлука за последните седум месеци … да ги одложам изборите

Хонг Конг ги одлага изборите поради коронавирусот

Хонг Конг ги одлага изборите поради коронавирусот

Лидерката на Хонг Конг Кари Лам објави дека ги одложува изборите кои требаше да се одржат на 6 септември, поради зголемената загриженост за пандемијата на коронавирус и информира дека изборите ќе се одржат на 5 септември 2021 година. - Реклама - – Денеска ја објавувам најтешката одлука за последните седум месеци … да ги одложам изборите за Законодавниот

Поради коронавирусот Хонг Конг ги одлага изборите

Поради коронавирусот Хонг Конг ги одлага изборите

Лидерката на Хонг Конг Кари Лам објави дека ги одложува изборите кои требаше да се одржат на 6 септември, поради зголемената загриженост за пандемијата на коронавирус и информира дека изборите ќе се одржат на 5 септември 2021 година. Денеска ја објавувам најтешката одлука за последните седум месеци … да ги одложам изборите за Законодавниот совет, рече

Хонг Конг ги одлага изборите поради коронавирусот

Хонг Конг ги одлага изборите поради коронавирусот

Лидерката на Хонг Конг Кари Лам објави дека ги одложува изборите кои требаше да се одржат на 6 септември, поради зголемената загриженост за пандемијата на коронавирус и информира дека изборите ќе се одржат на 5 септември 2021 година . – Денеска ја објавувам најтешката одлука за последните седум месеци … да ги одложам изборите за Законодавниот совет,

Изборите во Хонгконг одложени за една година

Изборите во Хонгконг одложени за една година

Гувернерката на Хонгконг Кери Лам ги одложи на година дена локалните избори поради порастот на бројот на забоелни од коронавирусот, што пак претставува удар за опозицијата. Аналитичарите наведуваат дека претставници на опозицијата се надевале дека ќе добијат мнозинство во градското собрание каде само половина од местата се избираат директно, а другите

Во Хонг Конг дисквалификувани 12 кандидати на опозицијата

Во Хонг Конг дисквалификувани 12 кандидати на опозицијата

Владата на Хонг Конг денеска соопшти дека 12 кандидати на опозицијата за претстојните избори за места во градскиот законодавен совет се дисквалификувани и оти уште голем број на други луѓе би можеле да се соочат со слична одлука во иднина. Владата соопшти дека заговарањето на самоопределување, барање интервенција на странски влади или во принцип изразување

Во Хонг Конг дисквалификувани 12 кандидати на опозицијата

Во Хонг Конг дисквалификувани 12 кандидати на опозицијата

Во Хонг Конг дисквалификувани 12 кандидати на опозицијата Владата на Хонг Конг денеска соопшти дека 12 кандидати на опозицијата за претстојните избори за места во градскиот законодавен совет се дисквалификувани и оти уште голем број на други луѓе би можеле да се соочат со слична одлука во иднина. Владата соопшти дека заговарањето на самоопределување,

Во Хонгконг дисквалификувани 12 кандидати на опозицијата

Во Хонгконг дисквалификувани 12 кандидати на опозицијата

Владата на Хонг Конг денеска соопшти дека 12 кандидати на опозицијата за претстојните избори за места во градскиот законодавен совет се дисквалификувани и оти уште голем број на други луѓе би можеле да се соочат со слична одлука во иднина. Владата соопшти дека заговарањето на самоопределување, барање интервенција на странски влади или во принцип изразување

Во Хонг Конг дисквалификувани 12 кандидати на опозицијата

Во Хонг Конг дисквалификувани 12 кандидати на опозицијата

Хонг Конг, 30 јули 2020 () – Владата на Хонг Конг денеска соопшти дека 12 кандидати на опозицијата за претстојните избори за места во градскиот законодавен совет се дисквалификувани и оти уште голем број на други луѓе би можеле да се соочат со слична одлука во иднина. Владата соопшти дека заговарањето на самоопределување, барање интервенција на странски