притисни ентер »

Во Крива Паланка отворена изложбата „Карпино 2019″

Во Крива Паланка отворена изложбата „Карпино 2019″

– Уметничките дела создадени на годинашната, седумнаесетта по ред Меѓународна ликовна колонија “Карпино” од вечерва се изложени во галерискиот простор на Националната установа Центар за култура, Крива Паланка. Делата, вкупно 28, се работени во техника масло на платно, акрил и колаж. – Изложбата премиерно беше претставена пред кумановската јавност,

Отворена деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“

Отворена деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“

Општината Бутел ја отвори деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“, а заинтересираните ќе можат да ја посетат до 6 декември. Ќе можат да видат 28 дела на 19 ликовни уметници учесници на последната ликовна колонија, која веќе традиционално се одржува во населеното место Љубанци. – Инаку, на последната ликовна колонија, која се одржа во јуни во Љубанци,

Изложба на дела од ликовната колонија „Нижополе 2000“ во Кавадарци

Изложба на дела од ликовната колонија „Нижополе 2000“ во Кавадарци

Синоќа во галеријата на Домот на културата „Иван Мазов Климе“ во Кавадарци беше отворена изложба на дела од јубилејната дваесетта по ред меѓународна ликовна колонија „Нижополе 2000“ – Битола. – Оваа ликовна колонија која напоредно стартуваше, растеше и се развиваше во изминативе две децени заедно со меѓународната ликовна колонија „Мијахлово – Кавадарци“

Oтворена ликовната изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“

Oтворена ликовната изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“

Вчера во Општина Бутел, беше отворена ликовната изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесницина последната ликова колонија, што веќе традиционално, се одржува во живописното Љубанци. Љубителите на ликовната уметност ќе имаат можност да видат: 25 слики, две скулптури вометал и

Отворена изложба со дела од деветта ликовна колонија „Љубанци 2019“

Отворена изложба со дела од деветта ликовна колонија „Љубанци 2019“

Ликовна изложба со делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“, вчера беше отворена во големата сала на Општина Бутел. Како што соопштија од Општина Бутел, Поставката содржи 28 дела од 19 ликовни уметници кои учествуваа на последната ликова колонија, што веќе традиционално се одржува во живописното Љубанци, а се содржи од 25 слики, две скулптури

Отворена изложба со дела од деветта ликовна колонија „Љубанци 2019“

Отворена изложба со дела од деветта ликовна колонија „Љубанци 2019“

Ликовна изложба со делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“, вчера беше отворена во големата сала на Општина Бутел. Како што соопштија од Општина Бутел, Поставката содржи 28 дела од 19 ликовни уметници кои учествуваа на последната ликова колонија, што веќе традиционално се одржува во живописното Љубанци, а се содржи од 25 слики, две скулптури

Деветтата ликовна колонија ,,Љубанци 2019,,

Деветтата ликовна колонија ,,Љубанци 2019,,

Вчера во Општина Бутел (голема   сала), беше отворена ликовната изложбана делата од деветтата ликовна колонија ,,Љубанци 2019,,. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесницина   последната ликова   колонија, што   веќе   традиционално,   сеодржува во живописното Љубанци. Љубителите   на   ликовната уметност ќе имаат можност да видат: 25

Изложба на дела од ликовната колонија „Љубанци 2019“

Изложба на дела од ликовната колонија „Љубанци 2019“

Изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“ ќе бид еотворена денеска во големата сала на Општина Бутел. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесници на последната ликова колонија, што веќе традиционално, се одржува во Љубанци. Љубителите на ликовната уметност ќе имаат можност да видат 25 слики, две скулптури во метал и

Изложба на дела од ликовната колонија „Љубанци 2019“

Изложба на дела од ликовната колонија „Љубанци 2019“

Изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“ ќе бид еотворена денеска во големата сала на Општина Бутел. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесници на последната ликова колонија, што веќе традиционално, се одржува во Љубанци. Љубителите на ликовната уметност ќе имаат можност да видат 25 слики, две скулптури во метал и

Изложба на дела од ликовната колонија „Љубанци 2019″

Изложба на дела од ликовната колонија „Љубанци 2019″

Изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019″ ќе бид еотворена денеска во големата сала на Општина Бутел. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесници на последната ликова колонија, што веќе традиционално, се одржува во Љубанци. Љубителите на ликовната уметност ќе имаат можност да видат 25 слики, две скулптури во метал и

Изложба на дела од ликовната колонија „Љубанци 2019″

Изложба на дела од ликовната колонија „Љубанци 2019″

Изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019″ ќе бид еотворена денеска во големата сала на Општина Бутел. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесници на последната ликова колонија, што веќе традиционално, се одржува во Љубанци. Љубителите на ликовната уметност ќе имаат можност да видат 25 слики, две скулптури во метал и

Изложба на дела од ликовната колонија „Љубанци 2019“

Изложба на дела од ликовната колонија „Љубанци 2019“

Изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“ ќе бид еотворена денеска во големата сала на Општина Бутел. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесници на последната ликова колонија, што веќе традиционално, се одржува во Љубанци. Љубителите на ликовната уметност ќе имаат можност да видат 25 слики, две скулптури во метал и