притисни ентер »

„Боеми“ на Џакомо Пучини на 22 мај во Националната опера и балет

„Боеми“ на Џакомо Пучини на 22 мај во Националната опера и балет

Величенственото дело Боеми на Џакомо Пучини ќе биде изведено на 22 мај, почеток 20 часот, под диригентската палка на Оливер Балабурски, во режија на Дејан Прошев. Во улогата на Родолфо ќе настапи добро познатиот тенор Иван Момиров од Бугарија. Цветелина Василева од Бугарија со својот уникатен лирско – драмски сопран ќе ја изведе улогата на Мими. Таа

Изведба на „Боеми“ на 22 мај

Изведба на „Боеми“ на 22 мај

Величенственото дело „Боеми“ на Џакомо Пучини ќе биде изведено на 22 мај, почеток 20 часот, под диригентската палка на Оливер Балабурски, во режија на Дејан Прошев. Во улогата на Родолфо ќе настапи добро познатиот тенор Иван Момиров од Бугарија. Цветелина Василева од Бугарија со својот уникатен лирско – драмски сопран ќе ја изведе улогата на Мими.

Операта „Боеми“ на Џакомо Пучини на 22 мај во НОБ

Операта „Боеми“ на Џакомо Пучини на 22 мај во НОБ

Величенственото дело „Боеми“ на Џакомо Пучини ќе биде изведено на 22 мај, со почеток 20 часот, под диригентската палка на Оливер Балабурски, а во режија на Дејан Прошев. Во улогата на Родолфо ќе настапи добро познатиот тенор Иван Момиров од Бугарија. Цветелина Василева од Бугарија со својот уникатен лирско – драмски сопран ќе ја изведе улогатана Мими

„Боеми“ на Џакомо Пучини на 22 мај во Националната опера и балет

„Боеми“ на Џакомо Пучини на 22 мај во Националната опера и балет

Величенственото дело „Боеми“ на Џакомо Пучини ќе биде изведено на 22 мај, со почеток во 20 часот, под диригентската палка на Оливер Балабурски, во режија на Дејан Прошев. Во улогата на Родолфо ќе настапи добро познатиот тенор Иван Момиров од Бугарија. Цветелина Василева од Бугарија со својот уникатен лирско – драмски сопран ќе ја изведе улогата на

„Боеми“ на Џакомо Пучини на 22 мај во Националната опера и балет

„Боеми“ на Џакомо Пучини на 22 мај во Националната опера и балет

Величенственото дело „Боеми“ на Џакомо Пучини ќе биде изведено на 22 мај, со почеток во 20 часот, под диригентската палка на Оливер Балабурски, во режија на Дејан Прошев. Во улогата на Родолфо ќе настапи добро познатиот тенор Иван Момиров од Бугарија. Цветелина Василева од Бугарија со својот уникатен лирско – драмски сопран ќе ја изведе улогата на

„Боеми“ на Џакомо Пучини на 22 мај во Националната опера и балет

„Боеми“ на Џакомо Пучини на 22 мај во Националната опера и балет

Величенственото дело „Боеми“ на Џакомо Пучини ќе биде изведено на 22 мај, со почеток во 20 часот, под диригентската палка на Оливер Балабурски, во режија на Дејан Прошев. Во улогата на Родолфо ќе настапи добро познатиот тенор Иван Момиров од Бугарија. Цветелина Василева од Бугарија со својот уникатен лирско – драмски сопран ќе ја изведе улогата на

„Боеми“ на Џакомо Пучини на 22 мај во Националната опера и балет

„Боеми“ на Џакомо Пучини на 22 мај во Националната опера и балет

Величественото дело „Боеми“ на Џакомо Пучини ќе биде изведено на 22 мај, со почеток во 20 часот, под диригентската палка на Оливер Балабурски, во режија на Дејан Прошев. Во улогата на Родолфо ќе настапи добро познатиот тенор Иван Момиров од Бугарија. Цветелина Василева од Бугарија со својот уникатен лирско-драмски сопран ќе ја изведе улогата на Мими