притисни ентер »

Милчин вторпат со „Пантаглез“ - овојпат како распродажба на историјата

Милчин вторпат со „Пантаглез“ - овојпат како распродажба на историјата

Режисерот Владимир Милчин по скоро половина век на сцената на Драмски театар – Скопје повторно ја донесува „Пантаглез“ претставата работена по актуелниот текст на белгискиот писател Мишел де Годоар. Премиерата на проектот е закажана за в сабота, 16 ноември во 20 часот. Работена по мотив од пиесата на авангардниот белгиски автор Мишел де Гелдерод и

Владимир Милчин по 50 години повторно ја поставува „Пантаглез“ во Драмски театар

Владимир Милчин по 50 години повторно ја поставува „Пантаглез“ во Драмски театар

Претстава што опоменува дека човештвото страда од заборав, ги растура илузиите дека живееме во најдобриот од сите светови и порачува дека не смееме да дозволуваме постојано да бидеме изненадувани од исти работи. Тоа е „Пантаглез“ во режија на Владимир Милчин која премиерно ќе биде изведена в сабота од 20 часот во Драмски театар-Скопје. Пиесата е на

Да ги сменев ликовите во „Пантаглез“ со актуелни личности ќе ни ја забранеа претставата, вели Милчин пред премиерата во Драмски

Да ги сменев ликовите во „Пантаглез“ со актуелни личности ќе ни ја забранеа претставата, вели Милчин пред премиерата во Драмски

Режисерот Владимир Милчин по 16 години има премиера во Драмски театар, претставата „Пантаглeз“ од Мишел де Гелдерод, која е најавена за в сабота од 20 часот. Станува збор за истиот текст со кој Милчин дипломирал во Драмски во 1970. Насловниот лик тогаш го играл Ацо Јовановски, сега го игра Зоран Љутков. Рахела била Милица Стојанова, а денес е Соња

Владимир Милчин по 50 години повторно ја поставува „Пантаглез“ во Драмски театар

Владимир Милчин по 50 години повторно ја поставува „Пантаглез“ во Драмски театар

Претстава што опоменува дека човештвото страда од заборав, ги растура илузиите дека живееме во најдобриот од сите светови и порачува дека не смееме да дозволуваме постојано да бидеме изненадувани од исти работи. Тоа е „Пантаглез“ во режија на Владимир Милчин која премиерно ќе биде изведена в сабота од 20 часот во Драмски театар-Скопје. Пиесата е на

Владимир Милчин по 50 години повторно ја поставува „Пантаглез“ во Драмски театар

Владимир Милчин по 50 години повторно ја поставува „Пантаглез“ во Драмски театар

Претстава што опоменува дека човештвото страда од заборав, ги растура илузиите дека живееме во најдобриот од сите светови и порачува дека не смееме да дозволуваме постојано да бидеме изненадувани од исти работи. Тоа е „Пантаглез“ во режија на Владимир Милчин која премиерно ќе биде изведена в сабота од 20 часот во Драмски театар-Скопје. Пиесата е на

Владимир Милчин по 50 години повторно ја поставува „Пантаглез“ во Драмски театар

Владимир Милчин по 50 години повторно ја поставува „Пантаглез“ во Драмски театар

Претстава што опоменува дека човештвото страда од заборав, ги растура илузиите дека живееме во најдобриот од сите светови и порачува дека не смееме да дозволуваме постојано да бидеме изненадувани од исти работи. Тоа е „Пантаглез“ во режија на Владимир Милчин која премиерно ќе биде изведена в сабота од 20 часот во Драмски театар-Скопје. Пиесата е на

Владимир Милчин по 50 години повторно ја поставува „Пантаглез“ во Драмски театар

Владимир Милчин по 50 години повторно ја поставува „Пантаглез“ во Драмски театар

Претстава што опоменува дека човештвото страда од заборав, ги растура илузиите дека живееме во најдобриот од сите светови и порачува дека не смееме да дозволуваме постојано да бидеме изненадувани од исти работи. Тоа е „Пантаглез“ во режија на Владимир Милчин која премиерно ќе биде изведена в сабота од 20 часот во Драмски театар-Скопје. Пиесата е на

„Пантаглез“ на Милчин со премиера во Драмски театар-Скопје

„Пантаглез“ на Милчин со премиера во Драмски театар-Скопје

Претстава што опоменува дека човештвото страда од заборав, ги растура илузиите дека живееме во најдобриот од сите светови и порачува дека не смееме да дозволуваме постојано да бидеме изненадувани од исти работи. Тоа е „Пантаглез“ во режија на Владимир Милчин која премиерно ќе биде изведена в сабота од 20 часот во Драмски театар-Скопје. Пиесата е на

Владимир Милчин по 50 години повторно ја поставува „Пантаглез” во Драмски театар

Владимир Милчин по 50 години повторно ја поставува „Пантаглез” во Драмски театар

Претстава што опоменува дека човештвото страда од заборав, ги растура илузиите дека живееме во најдобриот од сите светови и порачува дека не смееме да дозволуваме постојано да бидеме изненадувани од исти работи. Тоа е „Пантаглез” во режија на Владимир Милчин која премиерно ќе биде изведена в сабота од 20 часот во Драмски театар-Скопје. Пиесата е на