Чудесен подарок на природата – Како лек се користи повеќе од 2.000 години: Цвеклото како од шега „ги брка“ овие 7. здравствени проблеми!

Оваа лековита билка е вистинска ризница на витамини и може да го препороди организмот. Цвеклото е народен природен антианемик, антибактерик, антикарцином, антипиретик, антиоксидант, антисклеротик, детоксикант, диуретик, реминерализант. Богато е со витамини и минерали, содржи висок процент на железо, а особено е богато со белковини, масти и јагленихидрати