притисни ентер »

Тајвански бизнисмен плаќа рекордни 2,35 милијарди за Бруклин Нетс

Тајвански бизнисмен плаќа рекордни 2,35 милијарди за Бруклин Нетс

Екипата на Бруклин Нетс наскоро ќе добие нов сопственик. Тајванскиот милијардер Џозеф Саи ќе плати рекордна сума на пари за да добие целосна сопственост од досегашниот газда, Русинот Микаил Прохоров. Најскапата инвестиција во спортскиот свет ќе изнесува 2,35 милијарди долари. Досега Саи контролираше 49% од НБА франшизата, а сега планира да ги откупи

Кинез ги купува Бруклин Нетс за рекордни 2,35 милијарди долари

Кинез ги купува Бруклин Нетс за рекордни 2,35 милијарди долари

Ко-основачот на Alibaba, Џозеф Цаи, му понудил 2,35 милијарди долари на сопственикот на НБА франшизата Бруклин Нетс, понуда која се очекува да биде прифатена. Доколку продажбата се реализира тоа ќе биде најголемата сума некогаш платена за било кој клуб во било кој спорт. Цаи е еден од основачите на кинеската фирма Alibaba Group која воглавно се заминава

Ко-сопственикот на Alibaba го презеде Brooklyn Nets за 2,1 милијарда евра

Ко-сопственикот на Alibaba го презеде Brooklyn Nets за 2,1 милијарда евра

Brooklyn Nets доби нов сопственик и стана најскапиот американски тим на сите времиња. Џозеф Тсаи, кој минатата година купи 49 проценти од акциите на  Nets за 900 милиони евра, го купи останатиот 51 процент од Михаил Прохоров за дури 1,21 милијарди, каде што Nets, вкупно го чинеа 2,11 милијарди евра. Со тоа е срушен досегашниот рекордот кој го држеа NFL

Бруклин Нетс добива нов сопственик

Бруклин Нетс добива нов сопственик

НБА кошаркарскиот клуб на Бруклин Нетс до крајот на неделата ќе има нов сопственик. Екипата ќе заврши кај тајванско-канадскиот бизнисмен, Џозеф Цаи (55) кој франшизата ја купи за рекордни 2,35 милијарди долари. Цаи во 2018 година купи 49 отсто од акции на популарните „мрежички“ за што плати една милијарда долари за сега да додаде уште 1,35 милијарди

Руски милијардер ги продаде Нетси за историски најголема сума во НБА

Руски милијардер ги продаде Нетси за историски најголема сума во НБА

Прохоров остана и денеска неженет , но далеку побогат по продажбата на франшизата на Нетси. Во 2010 година, Прохоров купил 80% од акциите на Нетс, а во 2015 година преостанатите 20%. Пред две години, 49% му продаде на тајванскиот милијардер Џозеф Цаи за една милијарда долари, а сега преостанатите 51% за дополнителни 1,35 милијарди американски долари,

Рекордна продажба во НБА: Бруклин продаден за 2,35 милијарди долари

Рекордна продажба во НБА: Бруклин продаден за 2,35 милијарди долари

Франшизата на Бруклин нетс до крајот на неделата ќе има нов сопственик. Кошаркарскиот клуб од НБА лигата ќе заврши кај тајванско-канадскиот бизнисмен, Џозеф Цаи (55) во зделката вредна рекордни 2,35 милијарди долари. Цаи во 2018 година купи 49 отсто од акции на „мрежичките“ за што плати една милијарда долари за сега да додаде уште 1,35 милијарди долари

Рекордна зделка во НБА лигата: Бруклин продаден за 2,35 милијарди долари

Рекордна зделка во НБА лигата: Бруклин продаден за 2,35 милијарди долари

Фото: si.com Франшизата на Бруклин нетс до крајот на неделата ќе има нов сопственик. Кошаркарскиот клуб од НБА лигата ќе заврши кај тајванско-канадскиот бизнисмен, Џозеф Цаи (55) во зделката вредна рекордни 2,35 милијарди долари. Цаи во 2018 година купи 49 отсто од акции на „мрежичките“ за што плати една милијарда долари за сега да додаде уште 1,35

Бруклин нетс добива нов газда

Бруклин нетс добива нов газда

Во текот на неделава се очекува нов сопственик на НБА екипата да биде тајванско-канадскиот бизнисмент Џозеф Цаи. НБА тимот на Бруклин нетс во најското време ќе добие нов сопственик во името на Џозеф Цаи, тајванско-канадскиот бизнисмен. Џаи минатата година купи 49% од акциите на Бруклин за една милијарда долари, а сега планира за дополнителни 1.35 милијарди

Прохоров ќе ги продаде Бруклин нетс за неверојатни 2.35 милијарди долари

Прохоров ќе ги продаде Бруклин нетс за неверојатни 2.35 милијарди долари

Повеќе од една година откако обезбеди 49 отсто од Бруклин нетс, Џозеф Цаи ќе стане комплетен сопственик на НБА клубот, откако склучил договор со рускиот милијардер Михаил Прохоров за откуп на преостанатите 51 отсто за фантастична сума од 2.35 милијарди долари. Цаи купи 49% од Нетси за 1 милијарда долари. Ко-основачот на „Алибаба групацијата“ се договорил

Прохоров ќе ги продаде Бруклин нетс за неверојатни 2.35 милијарди долари

Прохоров ќе ги продаде Бруклин нетс за неверојатни 2.35 милијарди долари

Повеќе од една година откако обезбеди 49 отсто од Бруклин нетс, Џозеф Цаи ќе стане комплетен сопственик на НБА клубот, откако склучил договор со рускиот милијардер Михаил Прохоров за откуп на преостанатите 51 отсто за фантастична сума од 2.35 милијарди долари. Цаи купи 49% од Нетси за 1 милијарда долари. Ко-основачот на „Алибаба групацијата“ се договорил

Кинескиот бизнисмен ќе го собори рекордот со купувањето на спортски клуб

Кинескиот бизнисмен ќе го собори рекордот со купувањето на спортски клуб

Ко-основачот на кинеска интернет компанија „Алибаба груп“, Џозеф Цаи најверојатно ќе стане сопственик на Бруклин. Како што објави „Њујорк пост“ Цаи ќе го преземе НБА тимот од рускиот бизнисмен Михаил Прохоров до крајот на оваа недела. Се проценува дека зделката ќе чини 2,35 милијарди долари и ќе биде рекорд за спортски клуб. Прохоров купи 80% од акциите

Кинескиот бизнисмен близу до купување на Бруклин

Кинескиот бизнисмен близу до купување на Бруклин

Кинескиот бизнисмен близу до купување на Бруклин Ко-основачот на кинеска интернет компанија „Алибаба груп“, Џозеф Цаи може да стане сопственик на Бруклин. Како што објави „Њујорк пост“ Цаи ќе го преземе НБА-лигашот од рускиот бизнисмен Михаил Прохоров до крајот на оваа недела. Се проценува дека зделката ќе чини 2,35 милијарди долари и ќе биде рекорд

Кинескиот бизнисмен близу до купување на Бруклин

Кинескиот бизнисмен близу до купување на Бруклин

Ко-основачот на кинеска интернет компанија „Алибаба груп“, Џозеф Цаи може да стане сопственик на Бруклин. Како што објави „Њујорк пост“ Цаи ќе го преземе НБА-лигашот од рускиот бизнисмен Михаил Прохоров до крајот на оваа недела. Се проценува дека зделката ќе чини 2,35 милијарди долари и ќе биде рекорд за спортски клуб. Прохоров купи 80% од акциите

Кинескиот бизнисмен Џозеф Цаи близу до купување на Бруклин

Кинескиот бизнисмен Џозеф Цаи близу до купување на Бруклин

Ко-основачот на кинеска интернет компанија „Алибаба груп“, Џозеф Цаи може да стане сопственик на Бруклин. Како што објави „Њујорк пост“ Цаи ќе го преземе НБА-лигашот од рускиот бизнисмен Михаил Прохоров до крајот на оваа недела. Се проценува дека зделката ќе чини 2,35 милијарди долари и ќе биде рекорд за спортски клуб. Прохоров купи 80% од акциите

Кинескиот бизнисмен близу до купување на Бруклин

Кинескиот бизнисмен близу до купување на Бруклин

Ко-основачот на кинеска интернет компанија „Алибаба груп“, Џозеф Цаи може да стане сопственик на Бруклин. Како што објави „Њујорк пост“ Цаи ќе го преземе НБА-лигашот од рускиот бизнисмен Михаил Прохоров до крајот на оваа недела. Се проценува дека зделката ќе чини 2,35 милијарди долари и ќе биде рекорд за спортски клуб. Прохоров купи 80% од акциите

НБА: Кинескиот бизнисмен близу до купување на Бруклин

НБА: Кинескиот бизнисмен близу до купување на Бруклин

Ко-основачот на кинеска интернет компанија „Алибаба груп“, Џозеф Цаи може да стане сопственик на Бруклин. Како што објави „Њујорк пост“ Цаи ќе го преземе НБА-лигашот од рускиот бизнисмен Михаил Прохоров до крајот на оваа недела. Се проценува дека зделката ќе чини 2,35 милијарди долари и ќе биде рекорд за спортски клуб. Прохоров купи 80% од акциите

Кинескиот бизнисмен близу до купување на Бруклин

Кинескиот бизнисмен близу до купување на Бруклин

Ко-основачот на кинеска интернет компанија „Алибаба груп“, Џозеф Цаи може да стане сопственик на Бруклин. Како што објави „Њујорк пост“ Цаи ќе го преземе НБА-лигашот од рускиот бизнисмен Михаил Прохоров до крајот на оваа недела. Се проценува дека зделката ќе чини 2,35 милијарди долари и ќе биде рекорд за спортски клуб. Прохоров купи 80% од акциите

НБА: Кинескиот бизнисмен близу до купување на Бруклин

НБА: Кинескиот бизнисмен близу до купување на Бруклин

Ко-основачот на кинеска интернет компанија „Алибаба груп“, Џозеф Цаи може да стане сопственик на Бруклин. Како што објави „Њујорк пост“ Цаи ќе го преземе НБА-лигашот од рускиот бизнисмен Михаил Прохоров до крајот на оваа недела. Се проценува дека зделката ќе чини 2,35 милијарди долари и ќе биде рекорд за спортски клуб. Прохоров купи 80% од акциите

Кинескиот бизнисмен близу до купување на Бруклин

Кинескиот бизнисмен близу до купување на Бруклин

Ко-основачот на кинеска интернет компанија „Алибаба груп“, Џозеф Цаи може да стане сопственик на Бруклин. Како што објави „Њујорк пост“ Цаи ќе го преземе НБА-лигашот од рускиот бизнисмен Михаил Прохоров до крајот на оваа недела. Се проценува дека зделката ќе чини 2,35 милијарди долари и ќе биде рекорд за спортски клуб. Прохоров купи 80% од акциите