притисни ентер »

Хавајска „Кона“: Едно од најскапите кафиња на светот

Хавајска „Кона“: Едно од најскапите кафиња на светот

„Кона“ е вид кафе што расте исклучиво на Хаваите. Ова кафе е од сортата Арабика и е познато по својот благ и ароматичен вкус. Климата на овие острови е совршена за овие растенија – во периодот на растење, од август до јануари, има сонце и дожд, а во сушниот период има многу сончеви денови. Од јануари до мај се појавуваат цветовите нa кафето, а од мај