притисни ентер »

Милошоски: Не може премиерот да биде морален суд и да одлучува за оставките на Филипче и Хасани

Милошоски: Не може премиерот да биде морален суд и да одлучува за оставките на Филипче и Хасани

Милошоски: Не може премиерот да биде морален суд и да одлучува за оставките на Филипче и Хасани „Ние сметаме дека ова е една ургентна ситуација во која што понудените, дадените од министерот и заменикот министер за здравство не треба да бидат предмет на оценување. Во Македонија нема премиер, или институција, или агенција која што треба да биде морален

МИЛОШОСКИ: Оставки од морални причини не се оценуваат, тие само се констатираат!

МИЛОШОСКИ: Оставки од морални причини не се оценуваат, тие само се констатираат!

„Ние сметаме дека ова е една ургентна ситуација во која што понудените, дадените од министерот и заменикот министер за здравство не треба да бидат предмет на оценување. Во Македонија нема премиер, или институција, или агенција која што треба да биде морален суд. Тие оставки треба да бидат веднаш доставени до Собранието и без расправа да бидат констатирани“,

Милошоски: Не може премиерот да биде морален cуд и да одлучува за оставките на Филипче и Хасани

Милошоски: Не може премиерот да биде морален cуд и да одлучува за оставките на Филипче и Хасани

„Ние сметаме дека ова е една ургентна ситуација во која што понудените, дадените од министерот и заменикот министер за здравство не треба да бидат предмет на оценување. Во Македонија нема премиер, или институција, или агенција која што треба да биде морален суд. Тие оставки треба да бидат веднаш доставени до Собранието и без расправа да бидат констатирани”,

Пропадна обидот за разрешување на Филипче, пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ја напуштија седницата

Пропадна обидот за разрешување на Филипче, пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ја напуштија седницата

Embedded video for Пропадна обидот за разрешување на Филипче, пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ја напуштија седницата Предлог одлуката за разрешување на министерот Филипче што ја поднесоа пратениците од ВМРО ДПМНЕ е одбиена како не основана. Пратеничката група од опозициската партија по истекот на двата дена рок кој му го дадоа на министерот Филипче сам да

По напуштањето на собраниската сала од опозициските пратеници, Џафери ја прекина седницата

По напуштањето на собраниската сала од опозициските пратеници, Џафери ја прекина седницата

Претседателот на Собранието Талат Џафери ја прекина 50-та седница пред да биде изгласан нејзиниот дневен ред и ја презакажа за утре во 12 часот, откако претходно пратениците од опозицијата, рекоа дека денеска нема да учествуваат во работата на Парламентот, поради тоа што не беа ставени како точка на дневен ред нивните предлог-одлуки за разрешување

Власта во Собранието остана без мнозинство, еден пратеник во изолација друг со сериозен здравствен проблем

Власта во Собранието остана без мнозинство, еден пратеник во изолација друг со сериозен здравствен проблем

Претседателот на Собранието Талат Џафери ја прекина 50-та седница пред да биде изгласан нејзиниот дневен ред и ја презакажа за утре во 12 часот, откако претходно пратениците од опозицијата, рекоа дека денеска нема да учествуваат во работата на Парламентот, поради тоа што не беа ставени како точка на дневен ред нивните предлог-одлуки за разрешување

По напуштањето на собраниската сала од опозициските пратеници Џафери ја прекина седницата

По напуштањето на собраниската сала од опозициските пратеници Џафери ја прекина седницата

Претседателот на Собранието Талат Џафери ја прекина 50-та седница пред да биде изгласан нејзиниот дневен ред и ја презакажа за утре во 12 часот, откако претходно пратениците од опозицијата, рекоа дека денеска нема да учествуваат во работата на Парламентот, поради тоа што не беа ставени како точка на дневен ред нивните предлог-одлуки за разрешување

По напуштањето на собраниската сала од опозициските пратеници Џафери ја прекина седницата

По напуштањето на собраниската сала од опозициските пратеници Џафери ја прекина седницата

Претседателот на Собранието Талат Џафери ја прекина 50-та седница пред да биде изгласан нејзиниот дневен ред и ја презакажа за утре во 12 часот, откако претходно пратениците од опозицијата, рекоа дека денеска нема да учествуваат во работата на Парламентот, поради тоа што не беа ставени како точка на дневен ред нивните предлог-одлуки за разрешување

Милошоски до Џафери: Покажете совест за одлуката за разрешување на Филипче, кога веќе Заев ја нема бидејќи му се битни тендерите во здравството

Милошоски до Џафери: Покажете совест за одлуката за разрешување на Филипче, кога веќе Заев ја нема бидејќи му се битни тендерите во здравството

Би сакал да ја искористам оваа прилика и најпрвин да искажам во име на нашата пратеничка група и сите пратеници длабоко жалење за она што се случи во тетовската болница пред неколку дена, а по повод тој настан како кулминација на неколку погрешни одлуки претходно пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата која што ја предводиме врз основа на член

Мицевски до Џафери: Ако власта не си игра политика, тогаш да ја видиме оставката на Филипче

Мицевски до Џафери: Ако власта не си игра политика, тогаш да ја видиме оставката на Филипче

Не сте во право претседателе, затоа ќе го искористам своето право на процедурално, на самиот почеток вие рековте дека ќе воведете една постапка во Собранието, јас да ви кажам дека ваква пракса има. Во 2013 година е поднесено барање од тогашната опозиција Социјалдемократскиот сојуз, НСДП и другите партии за врз основа на Член 68, став 1, алинеа 16 од

Џафери вели дека не добил предлог за разрешување на Филипче од Заев, ВМРО-ДПМНЕ ја напушти седницата

Џафери вели дека не добил предлог за разрешување на Филипче од Заев, ВМРО-ДПМНЕ ја напушти седницата

Пратениците од редовите на опозициската ВМРО-ДПМНЕ побараа од претседателот на Собранието Талат Џафери како прва точка на денешната 50-та седница, да се најде предлог-одлука за разрешување на Венко Филипче од функцијата министер за здравство, што беше одбиено од спикерот на Парламентот, со образложение дека, согласно Уставот, таквиот предлог треба

ЏАфери ја оркеина седницата откако ја одби одлуката на ВМРО-ДПМНЕ за разрешување на Филипче

ЏАфери ја оркеина седницата откако ја одби одлуката на ВМРО-ДПМНЕ за разрешување на Филипче

Собранието не ја процесираше нацрт-одлуката на ВМРО-ДПМНЕ за разрешување на Венко Филипче од функцијата министер за здравство. Претседателот на Собранието, Талат Џафери изјави дека без предлог од премиерот, Собранието не може да разреши член на Владата. По ова опозицијата ја напушти собраниската сала и нема да учествува на 50-та седница. По заминувањето

Опозицијата ја напушти седницата, оставките на Филипче и Хасани не се на дневен ред на Собранието

Опозицијата ја напушти седницата, оставките на Филипче и Хасани не се на дневен ред на Собранието

Претседателот на Собранието Талат Џафери ја прекина 50-та седница пред да биде изгласан нејзиниот дневен ред и ја презакажа за утре  откако претходно пратениците од опозицијата најавија дека денеска нема да учествуваат во работата на парламентот, поради тоа што не беа ставени како точка на дневен ред нивните предлог-одлуки за разрешување на министерот