притисни ентер »

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

НУ Народен театар – Битола по 25-годишна апстиненција на матичната сцена премиерно ќе изведе театарска претстава за деца и младинци. Станува збор за претставата „Си беше еднаш во иднината“ чиј автор е Сашо Кокаланов, а режисер Срѓан Јаниќијевиќ и е подготвена со финансиска поддршка на Министерството за култура. – Децата и младинците се публика која

По 25 години пауза повторно претстава за деца во Битолскиот театар

По 25 години пауза повторно претстава за деца во Битолскиот театар

По пауза од речиси 25 години НУ Народен театар – Битола на својата сцена повторно ќе изведе театарска претстава за деца. На сцената на 6 декември премиерно ќе биде прикажана претставата „Си беше еднаш во иднината“ чиј автор е Сашо Кокаланов, а режисер Срѓан Јаниќијевиќ. – Децата и младинците се публика која треба да се едуцира и затоа е добро што Министерството

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

НУ Народен театар – Битола по 25-годишна апстиненција на матичната сцена премиерно ќе изведе театарска претстава за деца и младинци. Станува збор за претставата „Си беше еднаш во иднината“ чиј автор е Сашо Кокаланов, а режисер Срѓан Јаниќијевиќ и е подготвена со финансиска поддршка на Министерството за култура. – Децата и младинците се публика која

По 25 години, битолскиот театар издвои пари за детско-младинска претстава

По 25 години, битолскиот театар издвои пари за детско-младинска претстава

По пауза од четврт век Народниот театар од Битола во своја продукција на сцена поставува детско-младинска претстава. „Си беше еднаш во иднината“ е новата премиера работена по текст на Сашо Кокаланов, а во режија на Срѓан Јанаќијевиќ, закажана за в петок. „Како продуцент на претставата сум особено горд што после 25 години со поддршка на Министерството

Битолскиот театар со нова претстава, „Си беше еднаш во иднината“

Битолскиот театар со нова претстава, „Си беше еднаш во иднината“

НУ Народен театар – Битола по 25-годишна апстиненција на матичната сцена премиерно ќе изведе театарска претстава за деца и младинци. Станува збор за претставата „Си беше еднаш во иднината“ чиј автор е Сашо Кокаланов, а режисер Срѓан Јаниќијевиќ и е подготвена со финансиска поддршка на Министерството за култура. „Децата и младинците се публика која

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

НУ Народен театар – Битола по 25-годишна апстиненција на матичната сцена премиерно ќе изведе театарска претстава за деца и младинци. Станува збор за претставата „Си беше еднаш во иднината“ чиј автор е Сашо Кокаланов, а режисер Срѓан Јаниќијевиќ и е подготвена со финансиска поддршка на Министерството за култура. – Децата и младинците се публика која

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

НУ Народен театар – Битола по 25-годишна апстиненција на матичната сцена премиерно ќе изведе театарска претстава за деца и младинци. Станува збор за претставата „Си беше еднаш во иднината“ чиј автор е Сашо Кокаланов, а режисер Срѓан Јаниќијевиќ и е подготвена со финансиска поддршка на Министерството за култура. – Децата и младинците се публика која

Светска премира на  „Глобална комедија“ на Плевнеш во Софија

Светска премира на „Глобална комедија“ на Плевнеш во Софија

Во преполната сала на култниот Сатиричен театар во Софија, синоќа беше изведена светската премиера на најновата драма на македонскиот писател со интернационално реноме Јордан Плевнеш, „Глобална комедија“, во режија на францускиот режисер Патрик Вершурен. Долготрајните аплаузи и овации по изведбата беа упатени кон актерите Јорданка Стефанова, Теодор

Светска премира на  „Глобална комедија“ на Плевнеш во Софија

Светска премира на „Глобална комедија“ на Плевнеш во Софија

Во преполната сала на култниот Сатиричен театар во Софија, синоќа беше изведена светската премиера на најновата драма на македонскиот писател со интернационално реноме Јордан Плевнеш, „Глобална комедија“, во режија на францускиот режисер Патрик Вершурен. Долготрајните аплаузи и овации по изведбата беа упатени кон актерите Јорданка Стефанова, Теодор

Овации за „Глобална комедија“ на Плевнеш во Софија

Овации за „Глобална комедија“ на Плевнеш во Софија

Во преполната сала на култниот Сатиричен театар, синоќа беше изведена светската премиера на најновата драма на македонскиот писател со интернационално реноме Јордан Плевнеш, „Глобална комедија“, во режија на францускиот режисер Патрик Вершурен. Долготрајните аплаузи и овации по изведбата беа упатени кон актерите Јорданка Стефанова, Теодор Елмазов,

Светска премира на  „Глобална комедија“ на Плевнеш во Софија

Светска премира на  „Глобална комедија“ на Плевнеш во Софија

Во преполната сала на култниот Сатиричен театар во Софија, синоќа беше изведена светската премиера на најновата драма на македонскиот писател со интернационално реноме Јордан Плевнеш, „Глобална комедија“, во режија на францускиот режисер Патрик Вершурен. Долготрајните аплаузи и овации по изведбата беа упатени кон актерите Јорданка Стефанова, Теодор

Светска премира на  „Глобална комедија” на Плевнеш во Софија

Светска премира на „Глобална комедија” на Плевнеш во Софија

Во преполната сала на култниот Сатиричен театар во Софија, синоќа беше изведена светската премиера на најновата драма на македонскиот писател со интернационално реноме Јордан Плевнеш, „Глобална комедија”, во режија на францускиот режисер Патрик Вершурен. Долготрајните аплаузи и овации по изведбата беа упатени кон актерите Јорданка Стефанова, Теодор