Што треба да јадете кога ве боли желудникот?

Проблемите со желудникот се едни од најтешките и најздодевни, бидејќи потребно е време истиот да заздрави и соодветна терапија која ќе ги намали болките и грчевите. Секако, постојат одредени намирници кои доколку редовно ги консумирате ќе успеете да ги намалите болките или во целост да ги избегнете. Најчесто, проблемите со желудникот произлегуваат