притисни ентер »

Макрон испрати писмо до Курти: Бара укинување на таксите со Србија, подготвен да посредува

Макрон испрати писмо до Курти: Бара укинување на таксите со Србија, подготвен да посредува

Францускиот претседател Емануел Макрон упати писмо до косовскиот премиер Албин Курти во кое му честита за изборот на функцијата и притоа бара укинување на таксите на српските производи за да се овозможи продолжување на дијалогот, пренесува „Газета експрес“. „Првиот чекор треба да биде продолжување на дијалогот, за кој сум подготвен да посредувам, преку

Макрон испрати писмо до Курти: Бара укинување на таксите со Србија

Макрон испрати писмо до Курти: Бара укинување на таксите со Србија

Францускиот претседател Емануел Макрон упати писмо до косовскиот премиер Албин Курти во кое му честита за изборот на функцијата и притоа бара укинување на таксите на српските производи за да се овозможи продолжување на дијалогот, пренесува „Газета експрес“. „Првиот чекор треба да биде продолжување на дијалогот, за кој сум подготвен да посредувам, преку

Макрон испрати писмо до Курти: Бара укинување на таксите со Србија, подготвен да посредува

Макрон испрати писмо до Курти: Бара укинување на таксите со Србија, подготвен да посредува

Францускиот претседател Емануел Макрон упати писмо до косовскиот премиер Албин Курти во кое му честита за изборот на функцијата и притоа бара укинување на таксите на српските производи за да се овозможи продолжување на дијалогот, пренесува „Газета експрес“. „Првиот чекор треба да биде продолжување на дијалогот, за кој сум подготвен да посредувам, преку

Макрон испрати писмо до Курти: Бара укинување на таксите со Србија

Макрон испрати писмо до Курти: Бара укинување на таксите со Србија

Францускиот претседател Емануел Макрон упати писмо до косовскиот премиер Албин Курти во кое му честита за изборот на функцијата и притоа бара укинување на таксите на српските производи за да се овозможи продолжување на дијалогот, пренесува „Газета експрес“. „Првиот чекор треба да биде продолжување на дијалогот, за кој сум подготвен да посредувам, преку

Макрон до Курти: Спремен сум да организирам самит

Макрон до Курти: Спремен сум да организирам самит

Претседателот на Франција Емануел Макрон му испратил писмо на косовскиот премиер Аљбин Курти во кое му го честитал изборот на функцијата. Истовремено, тој побарал укинување на царините на српската стока за да се овозможи продолжување на дијалогот меѓу Белград и Приштина, јавуваат косовските медиуми. „Првиот чекор треба да биде продолжување на дијалогот,

Макрон испрати писмо до Курти: Бара укинување на таксите со Србија, подготвен да посредува

Макрон испрати писмо до Курти: Бара укинување на таксите со Србија, подготвен да посредува

Францускиот претседател Емануел Макрон упати писмо до косовскиот премиер Албин Курти во кое му честита за изборот на функцијата и притоа бара укинување на таксите на српските производи за да се овозможи продолжување на дијалогот, пренесува „Газета експрес“. „Првиот чекор треба да биде продолжување на дијалогот, за кој сум подготвен да посредувам, преку

Макрон бара Косово да ги укине таксите за Србија

Макрон бара Косово да ги укине таксите за Србија

Макрон бара Косово да ги укине таксите за Србија Францускиот претседател Емануел Макрон упати писмо до косовскиот премиер Албин Курти во кое му честита за изборот на функцијата и притоа бара укинување на таксите на српските производи за да се овозможи продолжување на дијалогот, пренесува „Газета експрес“. „Првиот чекор треба да биде продолжување на

Макрон испрати писмо до Курти: Бара укинување на таксите со Србија, подготвен да посредува

Макрон испрати писмо до Курти: Бара укинување на таксите со Србија, подготвен да посредува

Макрон испрати писмо до Курти: Бара укинување на таксите со Србија, подготвен да посредува Францускиот претседател Емануел Макрон упати писмо до косовскиот премиер Албин Курти во кое му честита за изборот на функцијата и притоа бара укинување на таксите на српските производи за да се овозможи продолжување на дијалогот, пренесува „Газета експрес“. „Првиот

Макрон бара од Косово да ги укине таксите за Србија

Макрон бара од Косово да ги укине таксите за Србија

Францускиот претседател Емануел Макрон упати писмо до косовскиот премиер Албин Курти во кое му честита за изборот на функцијата и притоа бара укинување на таксите на српските производи за да се овозможи продолжување на дијалогот, пренесува „Газета експрес“. „Првиот чекор треба да биде продолжување на дијалогот, за кој сум подготвен да посредувам, преку

Макрон преку писмо до Курти бара укинување на таксите со Србија

Макрон преку писмо до Курти бара укинување на таксите со Србија

Суспендирање на сто процентната такса од страна на Косово и прекинување на кампањата против признавање на Косово од страна на Србија- напиша францускиот претседател. Францускиот претседател Емануел Макрон упати писмо до косовскиот премиер Албин Курти во кое му честита за изборот на функцијата и притоа бара укинување на таксите на српските производи

Макрон испрати писмо до Курти: Бара укинување на таксите со Србија, подготвен да посредува

Макрон испрати писмо до Курти: Бара укинување на таксите со Србија, подготвен да посредува

– Францускиот претседател Емануел Макрон упати писмо до косовскиот премиер Албин Курти во кое му честита за изборот на функцијата и притоа бара укинување на таксите на српските производи за да се овозможи продолжување на дијалогот, пренесува „Газета експрес“. „Првиот чекор треба да биде продолжување на дијалогот, за кој сум подготвен да посредувам,

Макрон од Курти бара укинување на таксите со Србија, подготвен да посредува

Макрон од Курти бара укинување на таксите со Србија, подготвен да посредува

Францускиот претседател Емануел Макрон упати писмо до косовскиот премиер Албин Курти во кое му честита за изборот на функцијата и притоа бара укинување на таксите на српските производи за да се овозможи продолжување на дијалогот, пренесува „Газета експрес”. „Првиот чекор треба да биде продолжување на дијалогот, за кој сум подготвен да посредувам, преку

Макрон од Кури бара укинување на таксите со Србија, подготвен да посредува

Макрон од Кури бара укинување на таксите со Србија, подготвен да посредува

Францускиот претседател Емануел Макрон упати писмо до косовскиот премиер Албин Курти во кое му честита за изборот на функцијата и притоа бара укинување на таксите на српските производи за да се овозможи продолжување на дијалогот, пренесува „Газета експрес”. „Првиот чекор треба да биде продолжување на дијалогот, за кој сум подготвен да посредувам, преку

Макрон: Подготвен сум да посредувам во укинување на таксите со Србија

Макрон: Подготвен сум да посредувам во укинување на таксите со Србија

Францускиот претседател Емануел Макрон упати писмо до косовскиот премиер Албин Курти во кое му честита за изборот на функцијата и притоа бара укинување на таксите на српските производи за да се овозможи продолжување на дијалогот, пренесува „Газета експрес“. „Првиот чекор треба да биде продолжување на дијалогот, за кој сум подготвен да посредувам, преку

Приштински аналитичар: „Косово не може повеќе да биде размазеното дете на Америка“

Приштински аналитичар: „Косово не може повеќе да биде размазеното дете на Америка“

54 Споделувања Share Tweet Приштинскиот аналитичар Рамуш Тахири даде изјава за одлуката на Вашингтон за одложување или стопирање на американските инвестиции и проекти на Косово. Вашингтон ги забрани сите инвестиции сѐ додека не се укинат стоотстоните царини на стоката од Србија. Тахири оцени дека таа мерка покажува дека Косово не може да биде „разгаленото

Приштински аналитичар: „Косово не може повеќе да биде размазеното дете на Америка“

Приштински аналитичар: „Косово не може повеќе да биде размазеното дете на Америка“

Приштинскиот аналитичар Рамуш Тахири даде изјава за одлуката на Вашингтон за одложување или стопирање на американските инвестиции и проекти на Косово. Вашингтон ги забрани сите инвестиции сѐ додека не се укинат стоотстоните царини на стоката од Србија. Тахири оцени дека таа мерка покажува дека Косово не може да биде „разгаленото дете на Соединетите