Игзледа дека вегетарјанската храна всушност е најдобра за нашето здравје

Клучот за здравјето е разновидна исхрана. Но, изгледа дека вегетаријанската има многу предности. Поточно, истражувањата потврдија дека исхраната базирана на растителни намирници, овошје, зеленчук и житарки го намалува ризикот од дијабетес тип 2. „Докажавме дека конзумирањето на храна без месо го намалува ризикот од дијабетес тип 2 за дури 23%“, објасни