притисни ентер »

Google Translatotron преведува и симулира оригинален глас

Google Translatotron преведува и симулира оригинален глас

Нова технологија на Google може да преведува вербални реченици од еден јазик на друг и да го симулира оригиналниот глас. Главната разлика со Google Translate и неговите аналози е дека Translatotron работи исклучиво со звук. Таквиот пристап во голема мера ја забрзува работата на преведувачот. Друга извонредна карактеристика на Translatotron е дека системот

Новата алатка на Google ќе ви помогне да зборувате нов јазик за неколку секунди

Новата алатка на Google ќе ви помогне да зборувате нов јазик за неколку секунди

Google Translate е еден од најкористените производи на компанијата. Оваа алатка им помага на луѓето да преведуваат од еден јазик на друг со пишување зборови, фотографии од напишан текст и со помош на технологија за превод од говор во текст. Сега компанијата лансира нов проект наречен Translatotron, кој ќе нуди директен превод од говор во говор, без