притисни ентер »

Волво и Убер го претставуваат првиот целосно автономен автомобил (ВИДЕО)

Волво и Убер го претставуваат првиот целосно автономен автомобил (ВИДЕО)

Соработката на двете компании трае од 2016 , а од тогаш развија неколку прототипови. Сега ја имаат ХС90 , престижниот СУВ , кој целоснио самостојно , без возач може дас е движи по партиштата. Возилото е опремено со системот на Убер , а новоста е неколку помошни системи за кочење и свртување. Затоа , ако закаже еден систем возењето го презема друг.

Uber и Volvo со целосно автономен XC90

Uber и Volvo со целосно автономен XC90

Со заедничка соработка, двете компании го претставија целосно автономниот Volvo XC90 Како дел од партнерството кое започна во 2016 година, Volvo и Uber го претставија целосно автономниот Volvo XC90. Како заеднички проект на двете компании, тоа е модел подготвен за производство и опремен со паметни системи кои му овозможуваат да вози самостојно. Шведскиот