притисни ентер »

Google официјално го најави Pixel 6 и Pixel 6 Pro

Google официјално го најави Pixel 6 и Pixel 6 Pro

Google конечно официјално ги објави своите два претстојни смартфони од Pixel серијата: Pixel 6 и Pixel 6 Pro. На почетокот на најавата се фокусирале на чипсетот Tensor кој вклучува посебен чип за операции поврзани со вештачката интелигенција и машинско учење со чип за сигурност. Pixel 6 Pro е вистинскиот предводник, кој на пазарот ќе им конкурира на

Google Pixel 6 серијата ќе го користи прилагодениот чипсет Tensor

Google Pixel 6 серијата ќе го користи прилагодениот чипсет Tensor

Google објави дека претстојните Pixel 6 и Pixel 6 Pro на компанијата ќе го користат прилагодениот System on a Chip (SoC) наречен Tensor. Причината за објавувањето на овој чип е тоа што постоечкиот хардвер ги ограничува можностите на Google да го реализира својот максимален потенцијал за AI (вештачка интелигенција) и ML (машинско учење). Со чипот Tensor,

Google Pixel 6 серијата ќе го користи прилагодениот чипсет Tensor

Google Pixel 6 серијата ќе го користи прилагодениот чипсет Tensor

МОБИЛНИ , Топ Google Pixel 6 серијата ќе го користи прилагодениот чипсет Tensor 3 минути 0 0 Google објави дека претстојните Pixel 6 и Pixel 6 Pro на компанијата ќе го користат прилагодениот System on a Chip (SoC) наречен Tensor. Причината за објавувањето на овој чип е тоа што постоечкиот хардвер ги ограничува можностите на Google да го реализира својот

Google го претстави Tensor чипот и ги следните Pixel телефони

Google го претстави Tensor чипот и ги следните Pixel телефони

Google најави дека оваа есен излегуваат два нови телефони Pixel 6 и Pixel 6 Pro. За разлика од претходните Pixel телефони во оваа серија чипот е дизајниран од Google. Tensor е првиот чип (SoC) дизајниран за Pixel телефоните од Google. So excited to share our new custom Google Tensor chip, which has been 4 yrs in the making (📎 for scale)! Tensor builds

Ова се новите „Pixel 6“ и „Pixel 6 Pro“

Ова се новите „Pixel 6“ и „Pixel 6 Pro“

„Google“ објави дека претстојните „Pixel 6“ и „Pixel 6 Pro“ на компанијата ќе користат сопствен систем на чип (SoC), наречен „Tensor“. Причината за објавувањето на овој чип е дека постојниот хардвер ја ограничува способноста на „Google“ да го реализира својот максимален потенцијал за „AI“ (вештачка интелигенција) и „ML“ (машинско учење). Со чипот „Tensor“,