притисни ентер »

Во кримската пештера „Таврида“ пронајдени уникатни остатоци од праисториски животни

Во кримската пештера „Таврида“ пронајдени уникатни остатоци од праисториски животни

Во кримската пештера „Таврида“ научниците открија преку 20 видови праисториски цицачи и шест видови птици, соопшти Дмитриј Старцев, постар научен соработник и водечки методичар во Зоолошкиот музеј „М. И. Глобенко“ на Кримскиот федерален универзитет „В. И. Вернадски“. Според него, во тек е изградба на федерален автопат на подрачјето каде што се наоѓа