притисни ентер »

Македонија во 53 земји чии граѓани сега можат да влезат во најазападната област на Русија со е-виза

Македонија во 53 земји чии граѓани сега можат да влезат во најазападната област на Русија со е-виза

Станува збор за Калининград; визата е бесплатна и важи до осум дена. На 1 јули руското Министерство за надворешни работи одобри влез во Калининградската област со електронска виза, се вели на веб-страницата на дипломатскиот ресор. За да аплицираат за виза, потенцијалните посетители треба да пополнат апликација на веб-страницата на конзуларното одделение