притисни ентер »

Паднал предлог Буџетот за 2020 да тежи 4,46 милијарди евра

Паднал предлог Буџетот за 2020 да тежи 4,46 милијарди евра

Буџетот за следната година да изнесува 4,46 милијарди евра. Ваков предлог бил разгледуван на владината седница во вторникот, неофицијално дознава телевизија Телма. Дали истиот ќе биде усвоен или ќе претрпи измени, засега никој не сака да коментира, додека не бидат усогласени сите отворени прашања. Министерката за финансии, Нина Ангеловска, кажа дека

Буџетот за следната година ќе изнесува 4 и пол милијарди евра?

Буџетот за следната година ќе изнесува 4 и пол милијарди евра?

Буџетот за следната 2020 година ќе тежи 4,46 милијарди евра, ако се има во предвид предлогот разгледуван на владината седница во вторникот, објави Телма. Сепак, се уште е неизвесно дали буџетот ќе остане проектиран на оваа сума или ќе претрпи измени. Она што е сигурно, како што изјави министерката за финансии Нина Ангеловска, буџетскиот дефицит ќе

Буџетот за 2020 да изнесува 4,46 милијарди евра

Буџетот за 2020 да изнесува 4,46 милијарди евра

Буџетот за 2020 да изнесува 4,46 милијарди евра Буџетот за следната година да тежи 4,46 милијарди евра. Ваков предлог бил разгледуван на владината седница во вторникот, неофицијално дознава Телма. Дали истиот ќе биде усвоен или ќе претрпи измени, за сега никој не сака да коментира додека не бидат усогласени сите отворени прашања. Министерката за финансии,

Буџетот за 2020 година ќе изнесува 4,46 милијарди евра

Буџетот за 2020 година ќе изнесува 4,46 милијарди евра

Буџетот за следната 2020 година ќе тежи 4,46 милијарди евра, ако се има во предвид предлогот разгледуван на владината седница во вторникот, објави Телма . Сепак, се уште е неизвесно дали буџетот ќе остане проектиран на оваа сума или ќе претрпи измени. Она што е сигурно, како што изјави министерката за финансии Нина Ангеловска, буџетскиот дефицит ќе

Обврските и правата на кантарот на Алијансата

Обврските и правата на кантарот на Алијансата

Има ли НАТО веродостојна формула за вреднување на партиципацијата на своите членки Уште 3-4 ратификации на протоколот за членство во НАТО, од парламентите на земјите-членки, ја делат Македонија до полноправно членство во Алијансата. Иако по потпишувањето на Преспанскиот договор и првата ратификација на протоколот од страна на Грција, се очекуваше влезот