McLaren GT е автомобил со „ДНК“ од „страшниот“ Speedtail

Отсега достапен на пазарот, McLaren GT е четвртиот модел кој е лансиран во рамките на Track25 програмата – ќе се продава по цена од 163 илјади фунти, а првите испораки се планирани за крајот на 2019-та година. Првата работа која што британската компанија ја нагласи при претставувањето на McLaren GT е тоа дека овој автомобил има „ДНК“ на моделот Speedtail,