притисни ентер »

Затекнатите граѓани во Дебар вратени од Бошков Мост, не биле тестирани

Затекнатите граѓани во Дебар вратени од Бошков Мост, не биле тестирани

Според последните информации од Оператвниот штаб на Дебар, лицата кои беа затекнати во Дебар, на денот на прогласувањето на кризната состојба, поради коронавирусот, а денеска требаше да го напуштат градот вратени се назад од контролниот пункт кај Бошков Мост. Лицата се вратени назад попладнево поради тоа што имале само потврда од епидемиолог дека се

114 лица кои се затекнаа на општина Дебар за време на кризната состојба ќе може да го напуштат

114 лица кои се затекнаа на општина Дебар за време на кризната состојба ќе може да го напуштат

Лицата кои се затекнаа во Дебар, на денот на прогласувањето на кризната состојба, поради коронавирсот, од денеска може да ги напуштат капацитетите на „Дебарски Бањи-Цапа“ каде и престојуваа во изминатите 14 дена, информираше градоначалникот на Дебар Хекуран Дука, кој во исто време раководи и со Општинскиот оперативен штаб. Според него македонските

Затекнатите граѓани во Дебар вратени од Бошков Мост, не биле тестирани

Затекнатите граѓани во Дебар вратени од Бошков Мост, не биле тестирани

Според последните информации од Оператвниот штаб на Дебар, лицата кои беа затекнати во Дебар, на денот на прогласувањето на кризната состојба, поради коронавирусот, а денеска требаше да го напуштат градот вратени се назад од контролниот пункт кај Бошков Мост. Лицата се вратени назад попладнево поради тоа што имале само потврда од епидемиолог дека се

Затекнатите граѓани во Дебар вратени од Бошков Мост, не биле тестирани

Затекнатите граѓани во Дебар вратени од Бошков Мост, не биле тестирани

Според последните информации од Оператвниот штаб на Дебар, лицата кои беа затекнати во Дебар, на денот на прогласувањето на кризната состојба, поради коронавирусот, а денеска требаше да го напуштат градот вратени се назад од контролниот пункт кај Бошков Мост. Лицата се вратени назад попладнево поради тоа што имале само потврда од епидемиолог дека се

Конвојот со 114 лица не излезе од Дебар, прво ќе се тестираат за коронавирус

Конвојот со 114 лица не излезе од Дебар, прво ќе се тестираат за коронавирус

Конвојот кој ги превезуваше 114 лица од нашава земја, но и неколку странски држави кој тргна од Дебарските Бањи –Цапа во Бањиште по хотелскиот карантин од 14 дена,беше вратен од полицискиот пункт кај месноста Бошков мост на излезот од Дебар кон Маврово. Враќањето се случило денеска попладне, откако надлежните на пунктот утврдиле дека тие немале направено

Лицата кои беа затекнати со кризната состојба ЌЕ МОЖАТ ДА ГО НАПУШТАТ ДЕБАР

Лицата кои беа затекнати со кризната состојба ЌЕ МОЖАТ ДА ГО НАПУШТАТ ДЕБАР

Лицата кои се затекнаа во Дебар, на денот на прогласувањето на кризната состојба, поради коронавирсот, од денеска може да ги напуштат капацитетите на „Дебарски Бањи-Цапа“ каде и престојуваа во изминатите 14 дена, информираше градоначалникот на Дебар Хекуран Дука, кој во исто време раководи и со Општинскиот оперативен штаб. Според него македонските

Лицата кои беа затекнати со кризната состојба ЌЕ МОЖАТ ДА ГО НАПУШТАТ ДЕБАР

Лицата кои беа затекнати со кризната состојба ЌЕ МОЖАТ ДА ГО НАПУШТАТ ДЕБАР

Лицата кои се затекнаа во Дебар, на денот на прогласувањето на кризната состојба, поради коронавирсот, од денеска може да ги напуштат капацитетите на „Дебарски Бањи-Цапа“ каде и престојуваа во изминатите 14 дена, информираше градоначалникот на Дебар Хекуран Дука, кој во исто време раководи и со Општинскиот оперативен штаб. Според него македонските

Заглавените над 100 лица во Дебар вратен на пунктот  кај „Бошков мост“

Заглавените над 100 лица во Дебар вратен на пунктот кај „Бошков мост“

Поради недоразбирања на надлежните здраствени институции  конвојот кој  превезувал над 1оо лица од нашава земја, но и од неколку странски држави, и кој тргнал од Дебарските Бањи –Цапа во Бањиште  по хотелскиот карантин од 14 дена, бил вратен од полицискиот пункт кај месноста Бошков мост на излезот од Дебар кон Маврово. Тие се вратени според градоначалникот

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Лицата кои се затекнаа во Дебар, на денот на прогласувањето на кризната состојба, поради коронавирсот, од денеска може да ги напуштат капацитетите на „Дебарски Бањи-Цапа“ каде и престојуваа во изминатите 14 дена, информираше градоначалникот на Дебар Хекуран Дука, кој во исто време раководи и со Општинскиот оперативен штаб. Според него македонските

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Според Хуркан Дука македонските државјани веднаш си заминуваат, додека странските ќе ја напуштат земјата според предвиден протокол. Инаку, во хотелот во Бањиште беа сместени 114 лица од неколку градови на земјава, пред се од подрачјето на Река, општина Маврово и Ростуше, како и од Косово, Србија, Бугарија и Шведска. Дука информираше и за безбедносната

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар Лицата кои се затекнаа во Дебар, на денот на прогласувањето на кризната состојба, поради коронавирсот, од денеска може да ги напуштат капацитетите на „Дебарски Бањи-Цапа“ каде и престојуваа во изминатите 14 дена, информираше градоначалникот на Дебар Хекуран Дука, кој во исто време раководи и со Општинскиот

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Лицата кои се затекнаа во Дебар, на денот на прогласувањето на кризната состојба, поради коронавирсот, од денеска може да ги напуштат капацитетите на „Дебарски Бањи-Цапа“ каде и престојуваа во изминатите 14 дена, информираше градоначалникот на Дебар Хекуран Дука, кој во исто време раководи и со Општинскиот оперативен штаб. Според него македонските

Филипче: Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Филипче: Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Лицата кои се затекнаа во Дебар, на денот на прогласувањето на кризната состојба, поради коронавирсот, од денеска може да ги напуштат капацитетите на „Дебарски Бањи-Цапа“ каде и престојуваа во изминатите 14 дена, информираше градоначалникот на Дебар Хекуран Дука, кој во исто време раководи и со Општинскиот оперативен штаб. Според него македонските

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Лицата кои се затекнаа во Дебар, на денот на прогласувањето на кризната состојба, поради коронавирсот, од денеска може да ги напуштат капацитетите на „Дебарски Бањи-Цапа“ каде и престојуваа во изминатите 14 дена, информираше градоначалникот на Дебар Хекуран Дука, кој во исто време раководи и со Општинскиот оперативен штаб. Според него македонските

Затекнатите 114 лица од денеска може да го напуштат Дебар

Затекнатите 114 лица од денеска може да го напуштат Дебар

Лицата кои се затекнаа во Дебар на денот на прогласувањето на кризната состојба, поради коронавирусот и поради тоа не можеа да го напуштат градот од денеска може да си одат од капацитетите на „Дебарски Бањи-Цапа“ каде и престојуваа во изминатите 14 дена, информираше градоначалникот на Дебар Хекуран Дука, кој во исто време раководи и со Општинскиот

114 граѓани го напуштаат Дебар, истакна градоначалникот Дука

114 граѓани го напуштаат Дебар, истакна градоначалникот Дука

114 граѓани кои се затекнаа во Дебар за време на прогласувањето на кризната состојба ќе може да го напуштат градот. Како што информираше градоначалникот на Дебар, Хекуран Дука, кој во исто време раководи и со Општинскиот оперативен штаб, затекнатите граѓани си заминуваат веднаш, додека странските ќе ја напуштат земјата според предвиден протокол. Во

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Лицата кои се затекнаа во Дебар, на денот на прогласувањето на кризната состојба, поради коронавирсот, од денеска може да ги напуштат капацитетите на „Дебарски Бањи-Цапа” каде и престојуваа во изминатите 14 дена, информираше градоначалникот на Дебар Хекуран Дука, кој во исто време раководи и со Општинскиот оперативен штаб. Според него македонските

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

– Лицата кои се затекнаа во Дебар, на денот на прогласувањето на кризната состојба, поради коронавирсот, од денеска може да ги напуштат капацитетите на „Дебарски Бањи-Цапа“ каде и престојуваа во изминатите 14 дена, информираше градоначалникот на Дебар Хекуран Дука, кој во исто време раководи и со Општинскиот оперативен штаб. Според него македонските

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Лицата кои се затекнаа во Дебар, на денот на прогласувањето на кризната состојба, поради коронавирсот, од денеска може да ги напуштат капацитетите на „Дебарски Бањи-Цапа“ каде и престојуваа во изминатите 14 дена, информираше градоначалникот на Дебар Хекуран Дука, кој во исто време раководи и со Општинскиот оперативен штаб. Според него македонските