притисни ентер »

Приведени странски државјани – дошле како туристи, завршиле како градежни работници во Скопје

Приведени странски државјани – дошле како туристи, завршиле како градежни работници во Скопје

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани кои што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Во централното градско подрачје, на градежен објект лоциран меѓу улицата ,,Јордан Мијалков“ и улицата ,,М.Х.Јасмин“,

Уапсени 20 странци кои незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти

Уапсени 20 странци кои незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани кои што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Имено, во централното градско подрачје, на градежен објект лоциран меѓу ул. “Ј.Мијалков“ и ул. “М.Х.Јасмин“, каде изведувачи

Фатени странски туристи кои останале во Македонија да работат на црно

Фатени странски туристи кои останале во Македонија да работат на црно

Животните приказни за Македонци кои заминуваат туристички во Германија, Италија, Данска, Холандија, САД…, па остануваат да работат со цел да се снајдат и да не се вратат назад, секојдневно ги слушаме. Но не и обратните: странски туристи да дојдат во Македонија па останат на црно да работат. Ваквите веројатно сме мислеле и оти не ни постојат. Сепак

Приведени странски државјани – дошле како туристи, завршиле како градежни работници во Скопје

Приведени странски државјани – дошле како туристи, завршиле како градежни работници во Скопје

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани кои што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Во централното градско подрачје, на градежен објект лоциран меѓу улицата ,,Јордан Мијалков“ и улицата ,,М.Х.Јасмин“,

Приведени странски држајвани – дошле како туристи, завршиле како градежни работници во Скопје

Приведени странски држајвани – дошле како туристи, завршиле како градежни работници во Скопје

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани кои што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Во централното градско подрачје, на градежен објект лоциран меѓу улицата ,,Јордан Мијалков“ и улицата ,,М.Х.Јасмин“,

Уапсени 20 странци кои незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти

Уапсени 20 странци кои незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани кои што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Имено, во централното градско подрачје, на градежен објект лоциран меѓу ул. “Ј.Мијалков“ и ул. “М.Х.Јасмин“, каде изведувачи

Приведени 20 странци кои нелегално работеле на градежни објекти

Приведени 20 странци кои нелегално работеле на градежни објекти

Во централното градско подрачје, соопшти денеска МВР, на градежен објект лоциран меѓу ул. „Ј.Мијалков" и ул. „М.Х.Јасмин", каде изведувачи на градежни работи биле неколку правни лица биле откриени: 11 државјани на Косово, по четворица државјани на Албанија и на Турција, како и еден државјанин на Иран, кои нелегално работеле на објектите. Лицата, странски

Приведени 20 странци кои нелегално работеле на градежни објекти

Приведени 20 странци кои нелегално работеле на градежни објекти

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Во централното градско подрачје, соопшти денеска МВР, на градежен објект лоциран меѓу ул. „Ј.Мијалков“ и ул. „М.Х.Јасмин“,

Полицијата приведе 20 илегални странски работници

Полицијата приведе 20 илегални странски работници

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Во централното градско подрачје, соопшти денеска МВР, на градежен објект лоциран меѓу ул. „Ј.Мијалков“ и ул. „М.Х.Јасмин“,

Македонската полиција приведе 20 лица

Македонската полиција приведе 20 лица

Македонската полиција приведе 20 лица Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Во централното градско подрачје, соопшти денеска МВР, на градежен објект лоциран

Дошле како туристи од Косово, Турција, Иран, а незаконски граделе во Скопје

Дошле како туристи од Косово, Турција, Иран, а незаконски граделе во Скопје

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани кои што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Имено, во централното градско подрачје, на градежен објект лоциран меѓу ул. “Ј.Мијалков“ и ул. “М.Х.Јасмин“, каде изведувачи

Приведени 20 странци кои нелегално работеле на градежни објекти

Приведени 20 странци кои нелегално работеле на градежни објекти

Во консултација со Јавен обвинител, дополнително се преземаат активности за утврдување на одговорност на правните субјекти. Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти

Приведени 20 странци кои нелегално работеле на градежни објекти

Приведени 20 странци кои нелегално работеле на градежни објекти

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Во централното градско подрачје, соопшти денеска МВР, на градежен објект лоциран меѓу ул. „Ј.Мијалков“ и ул. „М.Х.Јасмин“,

Македонската полиција приведе 20 лица

Македонската полиција приведе 20 лица

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Во централното градско подрачје, соопшти денеска МВР, на градежен објект лоциран меѓу ул. „Ј.Мијалков“ и ул. „М.Х.Јасмин“,

Приведени 20 странци кои нелагално работеле на градежни објекти во Скопје

Приведени 20 странци кои нелагално работеле на градежни објекти во Скопје

Фото: Борис Грданоски Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани што го злоупотребиле туристичкиот престој и во главниот град незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Во централното градско подрачје, соопшти денеска МВР, на градежен објект лоциран меѓу ул.

Дошле како туристи од Косово, Турција, Иран, а незаконски работеле во Скопје

Дошле како туристи од Косово, Турција, Иран, а незаконски работеле во Скопје

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани кои што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Имено, во централното градско подрачје, на градежен објект лоциран меѓу ул. “Ј.Мијалков“ и ул. “М.Х.Јасмин“, каде изведувачи

Странци нелегално работеле на објекти, 20 од нив приведени

Странци нелегално работеле на објекти, 20 од нив приведени

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Во централното градско подрачје, соопшти денеска МВР, на градежен објект лоциран меѓу ул. „Ј.Мијалков“ и ул. „М.Х.Јасмин“,

Приведени 20 странски државјани кои во Скопје незаконски и непријавено работеле на градежни објект

Приведени 20 странски државјани кои во Скопје незаконски и непријавено работеле на градежни објект

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани кои што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Имено, во централното градско подрачје, на градежен објект лоциран меѓу ул. “Ј.Мијалков“ и ул. “М.Х.Јасмин“, каде изведувачи