притисни ентер »

Грција втора во светот по „Сини знамиња“ за плажи, марини и туристички јахти

Грција втора во светот по „Сини знамиња“ за плажи, марини и туристички јахти

Меѓународната награда „Сино знаме“ оваа година ја добија 497 грчки плажи, 14 марини и шест туристички јахти, со што Грција е втора во светот меѓу 47 држави, штита на природата, јави дописничката на МИА од Атина. Од 47-те земји што учествувале во програмата, Грција има 13 отсто од наградените плажи, а 94 од „Сините знамиња“ се на Халкидики. Пред Грција

Грција на второ место во светот на натпреварот за туризам „Сино знаме“

Грција на второ место во светот на натпреварот за туризам „Сино знаме“

Меѓународната награда „Сино знаме“ оваа година ја добија 497 грчки плажи, 14 марини и шест туристички јахти, со што Грција е втора во светот меѓу 47 држави, штита на природата, јави дописничката на МИА од Атина. Од 47-те земји што учествувале во програмата, Грција има 13 отсто од наградените плажи, а 94 од „Сините знамиња“ се на Халкидики. Пред Грција

Грција втора во светот по „Сини знамиња“ за плажи, марини и туристички јахти

Грција втора во светот по „Сини знамиња“ за плажи, марини и туристички јахти

Меѓународната награда „Сино знаме“ оваа година ја добија 497 грчки плажи, 14 марини и шест туристички јахти, со што Грција е втора во светот меѓу 47 држави, штита на природата, јави дописничката на МИА од Атина. Од 47-те земји што учествувале во програмата, Грција има 13 отсто од наградените плажи, а 94 од „Сините знамиња“ се на Халкидики. Пред Грција

Грција втора во светот по туристичките награди „сини знамиња“

Грција втора во светот по туристичките награди „сини знамиња“

Меѓународната награда „Сино знаме“ оваа година ја добија 497 грчки плажи, 14 марини и шест туристички јахти, со што Грција е втора во светот меѓу 47 држави, според заштита на природата. Од 47 земји што учествувале во програмата, Грција има 13 отсто од наградените плажи, а 94 од „Сините знамиња“ се на Халкидики. Пред Грција е Шпанија, а трета Турција

Од грчките плажи и марини подобри се само шпанските

Од грчките плажи и марини подобри се само шпанските

Министерот за туризам на Грција Харис Теохарис вели дека „Сините знамиња” оваа година имаат посебно значење за туризмот. Меѓународната награда „Сино знаме” оваа година ја добија 497 грчки плажи, 14 марини и шест туристички јахти, со што Грција е втора во светот меѓу 47 држави, за заштита на природата, јави дописничката на МИА од Атина. Од 47-те земји

Грција втора во светот по „Сини знамиња“ за плажи, марини и туристички јахти

Грција втора во светот по „Сини знамиња“ за плажи, марини и туристички јахти

Грција – Меѓународната награда „Сино знаме“ оваа година ја добија 497 грчки плажи, 14 марини и шест туристички јахти, со што Грција е втора во светот меѓу 47 држави,  јави дописничката на МИА од Атина. Од 47-те земји што учествувале во програмата, Грција има 13 отсто од наградените плажи, а 94 од „Сините знамиња“ се на Халкидики. Пред Грција е Шпанија,

Грција втора во светот по „Сини знамиња“ за плажи, марини и туристички јахти

Грција втора во светот по „Сини знамиња“ за плажи, марини и туристички јахти

Атина, 22 мај ( ) – Меѓународната награда „Сино знаме“ оваа година ја добија 497 грчки плажи, 14 марини и шест туристички јахти, со што Грција е втора во светот меѓу 47 држави, штита на природата, јави дописничката на од Атина. Од 47-те земји што учествувале во програмата, Грција има 13 отсто од наградените плажи, а 94 од „Сините знамиња“ се на Халкидики

Грција добитник на меѓународната награда „Сино знаме“ за 497 плажи

Грција добитник на меѓународната награда „Сино знаме“ за 497 плажи

Годинава Грција го доби најпрестижното меѓународно признание за квалитетот на туристичките капацитети, „Сино знаме“ за 497 плажи, 14 марини и 6 агенции за крстарење и со тоа стана светски вицешампион на туризмот, јавува агенцијата АНА. Меѓународната комисија додели Сини знамиња на 82 агенции за крстарење, 691 марини и 3.895 плажи низ целиот свет. Престижните

Грција добитник на меѓународната награда „Сино знаме“ за 497 плажи

Грција добитник на меѓународната награда „Сино знаме“ за 497 плажи

Годинава Грција го доби најпрестижното меѓународно признание за квалитетот на туристичките капацитети, „Сино знаме“ за 497 плажи, 14 марини и 6 агенции за крстарење и со тоа стана светски вицешампион на туризмот, јавува агенцијата АНА. Меѓународната комисија додели Сини знамиња на 82 агенции за крстарење, 691 марини и 3.895 плажи низ целиот свет. Престижните

Грција добитник на меѓународната награда „Сино знаме“ за 497 плажи

Грција добитник на меѓународната награда „Сино знаме“ за 497 плажи

Годинава Грција го доби најпрестижното меѓународно признание за квалитетот на туристичките капацитети, „Сино знаме“ за 497 плажи, 14 марини и 6 агенции за крстарење и со тоа стана светски вицешампион на туризмот, јавува агенцијата АНА. Меѓународната комисија додели Сини знамиња на 82 агенции за крстарење, 691 марини и 3.895 плажи низ целиот свет. Престижните

Грција добитник на меѓународната награда „Сино знаме“ за 497 плажи

Грција добитник на меѓународната награда „Сино знаме“ за 497 плажи

Грција годинава го доби најпрестижното меѓународно признание за квалитетот на туристичките капацитети, „Сино знаме“ за 497 плажи, 14 марини и 6 агенции за крстарење и со тоа стана светски вицешампион на туризмот, јавува агенцијата АНА. Меѓународната комисија додели Сини знамиња на 82 агенции за крстарење, 691 марини и 3.895 плажи низ целиот свет. Престижните

Грчкото МНР го осуди палењето на турското знаме во Атина

Грчкото МНР го осуди палењето на турското знаме во Атина

Грција на најкатегоричен начин осудува било каква навреда на националниот симбол на било која земја, а во конкретниот случај на Турција. Таквите чинови се спротивни на културата и традициите на грчкиот народ, соопштуваат од Министерството за надворешни работи на Грција, откако вчера пред грчкиот Парламент беше запалено турското знаме, јави дописничката

Грчкото МНР го осуди палењето на турското знаме во Атина

Грчкото МНР го осуди палењето на турското знаме во Атина

Грција на најкатегоричен начин осудува било каква навреда на националниот симбол на било која земја, а во конкретниот случај на Турција. Таквите чинови се спротивни на културата и традициите на грчкиот народ, соопштуваат од Министерството за надворешни работи на Грција, откако вчера пред грчкиот Парламент беше запалено турското знаме. За време на собирот

Грчкото МНР го осуди палењето на турското знаме во Атина

Грчкото МНР го осуди палењето на турското знаме во Атина

Грција на најкатегоричен начин осудува било каква навреда на националниот симбол на било која земја, а во конкретниот случај на Турција. Таквите чинови се спротивни на културата и традициите на грчкиот народ, соопштуваат од Министерството за надворешни работи на Грција, откако вчера пред грчкиот Парламент беше запалено турското знаме, јави дописничката

Грчкото МНР го осуди палењето на турското знаме во Атина

Грчкото МНР го осуди палењето на турското знаме во Атина

Атина, 20 мај 2020 () – Грција на најкатегоричен начин осудува било каква навреда на националниот симбол на било која земја, а во конкретниот случај на Турција. Таквите чинови се спротивни на културата и традициите на грчкиот народ, соопштуваат од Министерството за надворешни работи на Грција, откако вчера пред грчкиот Парламент беше запалено турското

Грчкото МНР го осуди палењето на турското знаме во Атина

Грчкото МНР го осуди палењето на турското знаме во Атина

Грција на најкатегоричен начин осудува било каква навреда на националниот симбол на било која земја, а во конкретниот случај на Турција. Таквите чинови се спротивни на културата и традициите на грчкиот народ, соопштуваат од Министерството за надворешни работи на Грција, откако вчера пред грчкиот Парламент беше запалено турското знаме, јави дописничката