„Натпреварите ќе се играат по 40 минути, како да е ТВ серија – тенисот стана циркус"

Жил Симон е француски тенисер кој веќе долги години игра професионални турнири. Негов најдобар успех во кариерата е шестата позиција на АТП ранкигот во 2009 година. Симон е револтиран од константните промени во тенисот и реши да проговори јавно на таа тема. „Не знам како, но одеднаш тенисот стана предолг за гледачите. Ние сме приморани да се менуваме