притисни ентер »

Новинарските организации апелираат за помош за „ТВ Вис“ која ја зафати пожар

Новинарските организации апелираат за помош за „ТВ Вис“ која ја зафати пожар

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници, Здружението на новинари и Советот за етика во медиумите во Македонија упатуваат заеднички апел до локалната самоуправа, државни институции, стопански субјекти, поединци да помогнат на струмичката „ТВ Вис“ која утрово ја зафати пожар, со цел поскоро враќање на телевизијата во етер. „Локалните

Новинарските организации апелираат за помош за „ТВ Вис“ која ја зафати пожар

Новинарските организации апелираат за помош за „ТВ Вис“ која ја зафати пожар

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници, Здружението на новинари и Советот за етика во медиумите во Македонија упатуваат заеднички апел до локалната самоуправа, државни институции, стопански субјекти, поединци да помогнат на струмичката „ТВ Вис“ која утрово ја зафати пожар, со цел поскоро враќање на телевизијата во етер. „Локалните

Новинарските организации апелираат за помош за „ТВ Вис“ која ја зафати пожар

Новинарските организации апелираат за помош за „ТВ Вис“ која ја зафати пожар

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници, Здружението на новинари и Советот за етика во медиумите во Македонија упатуваат заеднички апел до локалната самоуправа, државни институции, стопански субјекти, поединци да помогнат на струмичката „ТВ Вис“ која утрово ја зафати пожар, со цел поскоро враќање на телевизијата во етер. „Локалните

Изгоре телевизија „ВИС“ во Струмица

Изгоре телевизија „ВИС“ во Струмица

Embedded video for Изгоре телевизија „ВИС“ во Струмица Изгоре регионалната телевизија Вис од Струмица. Во пожарот целосно се изгорени  просториите на телевизијата со комплетната опрема, а зафатени се и простории на неколку други компании кои се сместени во истата зграда како што е еден текстилен погон,  но и дел од повеќенаменскиот социјален центар

Новинарските организации апелираат за помош за „ТВ Вис“ која ја зафати пожар

Новинарските организации апелираат за помош за „ТВ Вис“ која ја зафати пожар

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници, Здружението на новинари и Советот за етика во медиумите во Македонија упатуваат заеднички апел до локалната самоуправа, државни институции, стопански субјекти, поединци да помогнат на струмичката „ТВ Вис“ која утрово ја зафати пожар, со цел поскоро враќање на телевизијата во етер. – Локалните

ССНМ, ЗНМ и СЕММ апелираат за помош за ТВ Вис

ССНМ, ЗНМ и СЕММ апелираат за помош за ТВ Вис

ССНМ, ЗНМ и СЕММ апелираат за помош за ТВ Вис Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Здружението на новинари (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ) упатуваат заеднички апел до локалната самоуправа, државни институции, стопански субјекти и поединци да помогнат во рамките на своите можности за што побрзо враќање

ССНМ, ЗНМ и СЕММ апелираат за помош за ТВ Вис

ССНМ, ЗНМ и СЕММ апелираат за помош за ТВ Вис

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници, Здружението на новинари и Советот за етика во медиумите во Македонија со голема загриженост ја примија веста за опожарување на просториите на регионалната телевизија Канал Вис од Струмица . Трите организации упатуваат заеднички апел до локалната самоуправа, државни институции, стопански субјекти,

ССНМ, ЗНМ и СЕММ апелираат за помош за ТВ Вис

ССНМ, ЗНМ и СЕММ апелираат за помош за ТВ Вис

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Здружението на новинари (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ) упатуваат заеднички апел до локалната самоуправа, државни институции, стопански субјекти и поединци да помогнат во рамките на своите можности за што побрзо враќање на телевизијата ВИС од Струмица во етер

ССНМ, ЗНМ и СЕММ апелираат за помош за ТВ Вис

ССНМ, ЗНМ и СЕММ апелираат за помош за ТВ Вис

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Здружението на новинари (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ) упатуваат заеднички апел до локалната самоуправа, државни институции, стопански субјекти и поединци да помогнат во рамките на своите можности за што побрзо враќање на телевизијата ВИС од Струмица во етер

Во пожар изгоре регионалната телевизија „ВИС“ од Струмица

Во пожар изгоре регионалната телевизија „ВИС“ од Струмица

Во пожар изгоре регионалната телевизија „ВИС“ од Струмица Синоќа околу 2 часот по полноќ во пожар изгореа просториите на Регионалната телевизија „ВИС“ во Струмица, а зафатени се и простории на еден текстилен погон и Социјалниот повеќенаменски центар на општина Струмица. Во пожарот полесно се повредени и тројца пожарникари, кои учествувале во гаснењето

ДЕТАЛИ ЗА ПОЖАРОТ ВО ТВ ВИС: Го гаснеле 6 часа, повредени тројца пожарникари

ДЕТАЛИ ЗА ПОЖАРОТ ВО ТВ ВИС: Го гаснеле 6 часа, повредени тројца пожарникари

Синоќа околу 2 часот во пожар изгореа просториите на Регионалната телевизија „ВИС“ во Струмица, а зафатени се и простории на еден текстилен погон и Социјалниот повеќенаменски центар на општина Струмица. Во пожарот полесно се повредени и тројца пожарникари, кои учествувале во гаснењето на пожарот. Според командирот на ТППЕ Струмица, Александар Гудев

ДЕТАЛИ ЗА ПОЖАРОТ ВО ТВ ВИС: Го гаснеле 6 часа, повредени тројца пожарникари

ДЕТАЛИ ЗА ПОЖАРОТ ВО ТВ ВИС: Го гаснеле 6 часа, повредени тројца пожарникари

Синоќа околу 2 часот во пожар изгореа просториите на Регионалната телевизија „ВИС“ во Струмица, а зафатени се и простории на еден текстилен погон и Социјалниот повеќенаменски центар на општина Струмица. Во пожарот полесно се повредени и тројца пожарникари, кои учествувале во гаснењето на пожарот. Според командирот на ТППЕ Струмица, Александар Гудев

Пожар во ТВ ВИС, Струмица – гореа студиото и техниката

Пожар во ТВ ВИС, Струмица – гореа студиото и техниката

Утрово изби пожар во зградата во која се наоѓаат просториите на ТВ ВИС во Струмица. Од телевизијата пренесуваат дека пожарот ги зафати телевизиското студио и техниката, но и останатите субјекти кои се сместени во зградата. Поголем дел од опремата е изгорен, а дел е уништен од водата за време на гасењето на огнот. Засега не е познато кои се причините

Пожар во ТВ ВИС, Струмица – гореа студиото и техниката

Пожар во ТВ ВИС, Струмица – гореа студиото и техниката

Утрово изби пожар во зградата во која се наоѓаат просториите на ТВ ВИС во Струмица. Од телевизијата пренесуваат дека пожарот ги зафати телевизиското студио и техниката, но и останатите субјекти кои се сместени во зградата. Поголем дел од опремата е изгорен, а дел е уништен од водата за време на гасењето на огнот. Засега не е познато кои се причините

Пожар во ТВ ВИС, Струмица – гореа студиото и техниката

Пожар во ТВ ВИС, Струмица – гореа студиото и техниката

Утрово изби пожар во зградата во која се наоѓаат просториите на ТВ ВИС во Струмица. Од телевизијата пренесуваат дека пожарот ги зафати телевизиското студио и техниката, но и останатите субјекти кои се сместени во зградата. Поголем дел од опремата е изгорен, а дел е уништен од водата за време на гасењето на огнот. Засега не е познато кои се причините

ССНМ, ЗНМ и СЕММ апелираат за помош за ТВ ВИС

ССНМ, ЗНМ и СЕММ апелираат за помош за ТВ ВИС

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Здружението на новинари (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ), упатуваат заеднички апел до локалната самоуправа, државни институции, стопански субјекти и поединци да помогнат во рамките на своите можности за што побрзо враќање на телевизијата ВИС од Струмица во…

Пожар во ТВ ВИС во Струмица

Пожар во ТВ ВИС во Струмица

Утрово околу два часот избил пожар во зградата на поранешната касарна каде се сместени просториите на струмичкиот ТВ канал ВИС. Во пожарот кој избил зафатени биле телевизиското студио и техниката, но гореле и останатите субјекти сместени во зградата. Истрагата треба да покаже кои се причините на избивање на пожарот и колкава е материјалната штета.

Во пожар изгоре локалната ТВ Вис во Струмица

Во пожар изгоре локалната ТВ Вис во Струмица

Како што објавија од телевизијата, во пожарот кој избувнал во 2 часот утрово зафатени биле телевизиското студио и техниката, но и другите простории во старата касарна. Против пожарните екипи се уште се на терен. Во текот на денот се очекува да биде извршен увид на самото место и да се утврдат причините за пожарот.

ДЕТАЛИ: Пожарот во ТВ Вис се гасел повеќе од 6 часа, повредени тројца пожарникари

ДЕТАЛИ: Пожарот во ТВ Вис се гасел повеќе од 6 часа, повредени тројца пожарникари

ДЕТАЛИ: Пожарот во ТВ Вис се гасел повеќе од 6 часа, повредени тројца пожарникари Синоќа околу 2 часот во пожар изгореа просториите на Регионалната телевизија „ВИС“ во Струмица, а зафатени се и простории на еден текстилен погон и Социјалниот повеќенаменски центар на општина Струмица. Во пожарот полесно се повредени и тројца пожарникари, кои учествувале