притисни ентер »

Фајнанс Тинк: Нови 100 илјади лица во земјава ќе живеат со помалку од 126 денари на ден

Фајнанс Тинк: Нови 100 илјади лица во земјава ќе живеат со помалку од 126 денари на ден

Кризата предизвикана од ковид-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство. Поради пандемијата, стапката на релативна сиромаштија во земјава ќе се зголеми за 1,2 процентни поени, што значи дека нови 25 илјади

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Кризата предизвикана од КОВИД-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство покажала анализата на истражување спроведено од FINANCE THINK – Институтот за економско истражување и политики – Скопје. Анализата

Корона кризата ја зголеми сиромаштијата - нови 100.000 лица ќе живеат со 126 денари дневно

Корона кризата ја зголеми сиромаштијата - нови 100.000 лица ќе живеат со 126 денари дневно

Embedded video for Корона кризата ја зголеми сиромаштијата - нови 100.000 лица ќе живеат со 126 денари дневно Нови 100.000 лица ќе западнат во сиромаштија и ќе живеат со помалку од 126 денари на ден како  последица на ковид криза. Стапката на апсолутна сиромаштија ќе се зголеми за високи 5,2 процентни поени, што значи вкупно 475 илјади лица ќе крпат

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Кризата предизвикана од КОВИД-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство покажала анализата на истражување спроведено од FINANCE THINK – Институтот за економско истражување и политики – Скопје. Анализата

Истражување: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Истражување: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Кризата предизвикана од КОВИД-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство покажала анализата на истражување спроведено од FINANCE THINK – Институтот за економско истражување и политики – Скопје. Анализата

Истражување: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Истражување: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Кризата предизвикана од КОВИД-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство покажала анализата на истражување спроведено од FINANCE THINK – Институтот за економско истражување и политики – Скопје. Анализата

Ковид-19 во сиромаштија втурна нови 25.000 лица

Ковид-19 во сиромаштија втурна нови 25.000 лица

Нови 100 илјади лица во земјава ќе живеат со помалку од 130 денари на ден, покажува истражувањето на институтот Фајненс Тинк. Според нив кризата најмногу удрила по младите лица и невработените. Бараат олеснетите услови за добивање гарантирана минимална помош да продолжат и наредната година. „Со оваа мерка има потенцијал да извлече 24 илјади лица од

Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 најмногу ги погоди граѓаните со ниски приходи

Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 најмногу ги погоди граѓаните со ниски приходи

Кризата предизвикана од Ковид-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство. Поради пандемијата, стапката на релативна сиромаштија во земјава ќе се зголеми за 1,2 процентни поени, што значи дека нови 25 илјади

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Кризата предизвикана од КОВИД-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство покажала анализата на истражување спроведено од FINANCE THINK – Институтот за економско истражување и политики – Скопје. Анализата

Цpнa пpoгнoзa за Македонија: Пopaди Koвид kpизaтa нoви 100.000 гpaѓaни ќe живeaт co 126 дeнapи днeвнo

Цpнa пpoгнoзa за Македонија: Пopaди Koвид kpизaтa нoви 100.000 гpaѓaни ќe живeaт co 126 дeнapи днeвнo

Анализата покажала и дека поради пандемијата, стапката на релативна сиромаштија во земјава ќе се зголеми за 1,2 процентни поени, што значи дека нови 25 илјади лица се втурнати во сиромаштија за време на ковид кризата. Кризата предизвикана од ковид-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Кризата предизвикана од КОВИД-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство покажала анализата на истражување спроведено од FINANCE THINK – Институтот за економско истражување и политики – Скопје. Анализата

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Кризата предизвикана од КОВИД-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство покажала анализата на истражување спроведено од FINANCE THINK – Институтот за економско истражување и политики – Скопје. Анализата

Поради ковид кризата нови 100.000 граѓани ќе живеат со 126 денари дневно

Поради ковид кризата нови 100.000 граѓани ќе живеат со 126 денари дневно

Кризата предизвикана од ковид-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство покажала анализата на истражување спроведено од FINANCE THINK – Институтот за економско истражување и политики – Скопје. Анализата

Finance Think: Кризата предизвикана од Ковид-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Finance Think: Кризата предизвикана од Ковид-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Кризата предизвикана од Ковид-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство, покажала анализата на истражување спроведено од FINANCE THINK – Институтот за економско истражување и политики – Скопје. Анализата

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

– Кризата предизвикана од КОВИД-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство покажала анализата на истражување спроведено од FINANCE THINK – Институтот за економско истражување и политики – Скопје. Анализата

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Кризата предизвикана од КОВИД-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство покажала анализата на истражување спроведено од FINANCE THINK – Институтот за економско истражување и политики – Скопје. Анализата

КАКО Е ДА СЕ ЖИВЕЕ СО 126 ДЕНАРИ НА ДЕН - короната ќе втурне уште 100 илјади луѓе во апсолутна сиромаштија

КАКО Е ДА СЕ ЖИВЕЕ СО 126 ДЕНАРИ НА ДЕН - короната ќе втурне уште 100 илјади луѓе во апсолутна сиромаштија

Ковид кризата ќе ја зголеми сиромаштијата во земјава. Денес, FINANCE THINK - Институтот за економско истражување и политики - Скопје, на брифинг за новинарите насловен „Колку Ковид-19 влијае врз сиромаштијата во Северна Македонија?“ ги претстави резултатите од истоименото истражување. „Кризата предизвикана од Ковид-19 силно ги погоди нискодоходовните

Ковид-19 втурна 25 илјади лица во релативна и уште 100 илјади во апсолутна сиромаштија

Ковид-19 втурна 25 илјади лица во релативна и уште 100 илјади во апсолутна сиромаштија

Како последица на пандемијата со корона вирусот, односно губењето на работните места или намалувањето на платите 25 илјади лица во нашата земја се втурнати во релативна сиромаштија, а нови 100 илјади граѓани ќе живеат со помалку од 125 денари на ден, односно ќе западнат во апсолутна сиромаштија, покажуваат резултатите од истражувањето што го направи