притисни ентер »

Ниско ниво на култура на македонските туристи: Охрид се дави во ѓубре!(фото)

Ниско ниво на култура на македонските туристи: Охрид се дави во ѓубре!(фото)

Центарот на Охрид, но и други познати туристички локации деновиве се затрупани со ѓубре. Како што може да се види на фотографиите објавени на социјалните мрежи, отпад во текот на вчерашниот ден можеше да се забележи насекаде низ градот кој е полн со домашни туристи. Расфрлани беа шишиња, пластични кеси и опаковки од храна. Aктивостите од „Охрид СОС“

Охрид се дави во ѓубре, група граѓани излегоа да го собираат отпадот

Охрид се дави во ѓубре, група граѓани излегоа да го собираат отпадот

Центарот на Охрид, но и други познати туристички локации деновиве се затрупани со ѓубре. Како што може да се види на фотографиите објавени на социјалните мрежи, отпад во текот на вчерашниот ден можеше да се забележи насекаде низ градот кој е полн со домашни туристи. Расфрлани беа шишиња, пластични кеси и опаковки од храна. Aктивостите од „Охрид СОС“

Охрид се дави во ѓубре, група граѓани излегоа да го собираат отпадот

Охрид се дави во ѓубре, група граѓани излегоа да го собираат отпадот

Центарот на Охрид, но и други познати туристички локации деновиве се затрупани со ѓубре. Како што може да се види на фотографиите објавени на социјалните мрежи, отпад во текот на вчерашниот ден можеше да се забележи насекаде низ градот кој е полн со домашни туристи. Расфрлани беа шишиња, пластични кеси и опаковки од храна. Aктивостите од „Охрид СОС“

Охрид се дави во ѓубре, група граѓани се собраа за да го собираат отпадот

Охрид се дави во ѓубре, група граѓани се собраа за да го собираат отпадот

Центарот на Охрид, но и други познати туристички локации деновиве се затрупани со ѓубре. Како што може да се види на фотографиите објавени на социјалните мрежи, отпад во текот на вчерашниот ден можеше да се забележи насекаде низ градот кој е полн со домашни туристи. Расфрлани беа шишиња, пластични кеси и опаковки од храна. Aктивостите од „Охрид СОС“

Охрид затрупан со ѓубре, граѓани излегоа да го собираат отпадот

Охрид затрупан со ѓубре, граѓани излегоа да го собираат отпадот

Центарот на Охрид, но и други познати туристички локации деновиве се затрупани со ѓубре. Како што може да се види на фотографиите објавени на социјалните мрежи, отпад во текот на вчерашниот ден можеше да се забележи насекаде низ градот кој е полн со домашни туристи. Расфрлани беа шишиња, пластични кеси и опаковки од храна. Активостите од „Охрид СОС“

Охрид под ѓубре (фото)

Охрид под ѓубре (фото)

На социјалните мрежи се појавија фотографии од Охрид кој во моментов е полн со туристи, но и со ѓубре.

Охрид под ѓубре (фото)

Охрид под ѓубре (фото)

На социјалните мрежи се појавија фотографии од Охрид кој во моментов е полн со туристи, но и со ѓубре.

Една добра и една лоша вест за Охрид викендов

Една добра и една лоша вест за Охрид викендов

Прво добрата вест, а таа е – поради актуелната криза, Охрид летово е полн со туристи и тоа пред се домашни. Најмногу гости се очекуваат традиционално за претстојниов викенд. Голем број граѓани од целата држава заминаа накај Охридското крајбрежје. Градот е веќе полн со туристи, кој со маска, кој без неа. Лошата вест е што дел од туристите по се изгледа

Охрид се дави во ѓубре, група граѓани излегоа да го собираат отпадот

Охрид се дави во ѓубре, група граѓани излегоа да го собираат отпадот

Центарот на Охрид, но и други познати туристички локации деновиве се затрупани со ѓубре. Како што може да се види на фотографиите објавени на социјалните мрежи, отпад во текот на вчерашниот ден можеше да се забележи насекаде низ градот кој е полн со домашни туристи. Расфрлани беа шишиња, пластични кеси и опаковки од храна. Aктивостите од „Охрид СОС“

Една добра и една лоша вест за Охрид викендов

Една добра и една лоша вест за Охрид викендов

Прво добрата вест, а таа е – поради актуелната криза, Охрид летово е полн со туристи и тоа пред се домашни. Најмногу гости се очекуваат традиционално за претстојниов викенд. Голем број граѓани од целата држава заминаа накај Охридското крајбрежје. Градот е веќе полн со туристи, кој со маска, кој без неа. Лошата вест е што дел од туристите по се изгледа

Утрово Охрид се разбуди полн со смет (ФОТО)

Утрово Охрид се разбуди полн со смет (ФОТО)

Продолжениот викенд ги наполни сместувачките капацитети во Охрид. Сите гледаат да ги избегнат топлите денови, и да се разладат во нашиот најпознат туристички центар. - Реклама - Но, утринава Охрид се разбуди во смет. Овие фотографии кружат по социјалните мрежи денеска. - Реклама - Ако се веродостојни фотографиите, навистина едно недолично однесување

Една добра и една лоша вест за Охрид викендов

Една добра и една лоша вест за Охрид викендов

| август 1, 2020 Прво добрата вест, а таа е – поради актуелната криза, Охрид летово е полн со туристи и тоа пред се домашни. Најмногу гости се очекуваат традиционално за претстојниов викенд. Голем број граѓани од целата држава заминаа накај Охридското крајбрежје. Градот е веќе полн со туристи, кој со маска, кој без неа. Лошата вест е што дел од туристите

(ФОТО) ГРДА СЛИКА ВО ОХРИД: Домашните туристи оставија смет зад себе

(ФОТО) ГРДА СЛИКА ВО ОХРИД: Домашните туристи оставија смет зад себе

На социјалните мрежи се појавија фотографии од кои се гледа дека Охрид е валкан, од сметот кој го оставаат зад себе домашните туристи. Охрид е полн поради пандемијата на коронавирусот, и неможноста да се патува надвор, но и поради продолжениот викенд. На социјалните мрежи има многу осуди за недоговорното однесување на македонските граѓани. фото Фејсбук

Охрид уништен од примитивизмот на домашните туристи

Охрид уништен од примитивизмот на домашните туристи

Најголемиот туристички центар во Македонија, Охрид, викендов преплавен од сметот кој зад себе го оставаат туристите. Поради пандемијата со Ковид-19, домашните туристи ова лето се одлучија да патуваат во Охрид, па градот е преплавен од гости кои не ги почитуваат мерките за спречување на ширењето на коронавирусот. На социјалните мрежи се појавија фотографии

Гостите несовесни, во Охрид отпад на сите страни

Гостите несовесни, во Охрид отпад на сите страни

Oтпад на сите страни, искршени јавни добра, клупи, канделабри, корпи. Ваква е сликата во штицот на сезона во туристички Охрид. Угостителските објекти затвораат во еден по полноќ, но младите гости продолжуваат со забава до раните утрински часови. Преполни се плоштадите и парковите низ центарот на градот. Гостите несовесни, јадат, пијат, а отпадот го