притисни ентер »

Слика на Клод Моне продадена за рекордни 110,7 милиони долари

Слика на Клод Моне продадена за рекордни 110,7 милиони долари

Една од легендарните слики со пластови сено, на францускиот импресионист Клод Моне, достигна рекордни 110,7 милиони долари на наддавање во аукциската куќа Сотби’с во Њујорк. Моне (1840-1926) својата серија со сеното од 25 платна (Les meules), ја насликал недалеку од својот дом во француското село Живерни, од летото 1890. до скоро истиот период наредната

Слика на Клод Моне продадена за рекордни 110,7 милиони долари

Слика на Клод Моне продадена за рекордни 110,7 милиони долари

Една од легендарните слики со пластови сено, на францускиот импресионист Клод Моне, достигна рекордни 110,7 милиони долари на наддавање во аукциската куќа Сотби’с во Њујорк. Моне (1840-1926) својата серија со сеното од 25 платна (Les meules), ја насликал недалеку од својот дом во француското село Живерни, од летото 1890. до скоро истиот период наредната

Слика на Клод Моне продадена за рекордни 110,7 милиони долари

Слика на Клод Моне продадена за рекордни 110,7 милиони долари

Една од легендарните слики со пластови сено, на францускиот импресионист Клод Моне, достигна рекордни 110,7 милиони долари на наддавање во аукциската куќа Сотби’с во Њујорк. Моне (1840-1926) својата серија со сеното од 25 платна (Les meules), ја насликал недалеку од својот дом во француското село Живерни, од летото 1890. до скоро истиот период наредната

Слика на Клод Моне продадена за рекордни 110,7 милиони долари

Слика на Клод Моне продадена за рекордни 110,7 милиони долари

Една од легендарните слики со пластови сено, на францускиот импресионист Клод Моне, достигна рекордни 110,7 милиони долари на наддавање во аукциската куќа Сотби’с во Њујорк. Моне (1840-1926) својата серија со сеното од 25 платна (Les meules), ја насликал недалеку од својот дом во француското село Живерни, од летото 1890. до скоро истиот период наредната

Рекорд: Слика на Моне продадена за 110,7 милиони долари

Рекорд: Слика на Моне продадена за 110,7 милиони долари

Претходните сопственици ја купиле сликата во 1986 година за 2,53 милиони долари. „Сотеби“ не дал никакви детали за новиот купувач. Моне (1840-1926) серијата со пластови сено (Les meules) од 25 платна ја насликал недалеку од својата куќа во француското село Живерниј од летото 1890. до жетвата 1981 година. Сликата била продадена на аукција на импресионисти

Рекордна цена за слика од Моне на аудиција во Њујорк

Рекордна цена за слика од Моне на аудиција во Њујорк

Слика од францускиот сликар од периодот на импресионизмот, Клод Моне е продадена за 110 милиони долари. Воедно, тоа е светски рекорд за продадено дело на овој француски уметник. Моне ја завршил сликата на масло во 1890 година, како дел од неговата серија монети „Хејстакс“, на која е прикажан руралниот живот во близина на неговиот дом во регионот Нормандија

Слика на Моне продадена за рекордни 110.7 милиони долари

Слика на Моне продадена за рекордни 110.7 милиони долари

Слика од Клод Моне е продадена за 110.7 милиони долари, што е светски рекорд за продадено дело на францускиот уметник. Моне ја завршил сликата на масло во 1890 година, како дел од неговата серија монети „Хејстакс“, на која е прикажан руралниот живот во близина на неговиот дом во регионот Нормандија. За првпат е продадена импресионистичка слика за повеќе

Слика на Моне продадена за рекордни 110.7 милиони долари

Слика на Моне продадена за рекордни 110.7 милиони долари

Слика од Клод Моне е продадена за 110.7 милиони долари, што е светски рекорд за продадено дело на францускиот уметник. Моне ја завршил сликата на масло во 1890 година, како дел од неговата серија монети „Хејстакс“, на која е прикажан руралниот живот во близина на неговиот дом во регионот Нормандија. За првпат е продадена импресионистичка слика за повеќе

Слика на Моне продадена за рекордни 110.7 милиони долари

Слика на Моне продадена за рекордни 110.7 милиони долари

Слика од Клод Моне е продадена за 110.7 милиони долари, што е светски рекорд за продадено дело на францускиот уметник. Моне ја завршил сликата на масло во 1890 година, како дел од неговата серија монети „Хејстакс“, на која е прикажан руралниот живот во близина на неговиот дом во регионот Нормандија. За првпат е продадена импресионистичка слика за повеќе

Слика на Моне продадена за 110,7 милиони долари

Слика на Моне продадена за 110,7 милиони долари

Слика на Клод Моне е купена за 110,7 милиони долари што е нов светски рекорд за делото на францускиот уметник. Моне го завршил делото во 1890 година како дел од неговата серија Haystacks, што го прикажува руралниот живот во близина на неговиот дом во регионот Нормандија. Ова е прва импресионистичката слика продадена за повеќе од 100 милиони американски

Слика на Моне продадена за рекордни 110.7 милиони долари

Слика на Моне продадена за рекордни 110.7 милиони долари

Слика од Клод Моне е продадена за 110.7 милиони долари, што е светски рекорд за продадено дело на францускиот уметник. Моне ја завршил сликата на масло во 1890 година, како дел од неговата серија монети „Хејстакс“, на која е прикажан руралниот живот во близина на неговиот дом во регионот Нормандија. За првпат е продадена импресионистичка слика за повеќе