притисни ентер »

Во Шпанија уште 498 жртви на коронавирусот

Во Шпанија уште 498 жртви на коронавирусот

Во Шпанија од Ковид-19 денеска починале уште 498 луѓе што претставува зголемување од 19 проценти во однос на претходниот ден. Вкупниот број на смртни случаи во земјата достигна 4.089. Потврдени се уште 6.682 случаи на заразени, што значи дека се заразени вкупно 56.198 лица, јави Би-Би-Си. Шпанскиот Парламент денеска ја продолжи вонредната состојба

Во Шпанија уште 498 жртви на коронавирусот

Во Шпанија уште 498 жртви на коронавирусот

Во Шпанија од Ковид-19 денеска починале уште 498 луѓе што претставува зголемување од 19 проценти во однос на претходниот ден. Вкупниот број на смртни случаи во земјата достигна 4.089. Потврдени се уште 6.682 случаи на заразени, што значи дека се заразени вкупно 56.198 лица, јави Би-Би-Си. Шпанскиот Парламент денеска ја продолжи вонредната состојба

Во Шпанија уште 498 жртви на коронавирусот

Во Шпанија уште 498 жртви на коронавирусот

Во Шпанија од Ковид-19 денеска починале уште 498 луѓе што претставува зголемување од 19 проценти во однос на претходниот ден. Вкупниот број на смртни случаи во земјата достигна 4.089. Потврдени се уште 6.682 случаи на заразени, што значи дека се заразени вкупно 56.198 лица, јави Би-Би-Си. Шпанскиот Парламент денеска ја продолжи вонредната состојба

Шпанија: Една третина од смртните случаи се жители во старечки домови, 498 починати во изминатите 24 часа

Шпанија: Една третина од смртните случаи се жители во старечки домови, 498 починати во изминатите 24 часа

Вкупно 1.307 лица во Шпанија, сместени во старечки домови починале од коронавирус, што е приближно една третина од вкупните смртни случаи во земјата, јавува радиото Кадена Сер. Само во мадридскиот регион, од почетокот на епидемијата се пријавени 855 смртни случаи, соопшти радио мрежата. Шпанската влада соопшти дека сè уште собира податоци од сите региони

Во Шпанија уште 498 жртви на коронавирусот

Во Шпанија уште 498 жртви на коронавирусот

Потврдени се уште 6.682 случаи на заразени, што значи дека се заразени вкупно 56.198 лица, јави Би-Би-Си. Во Шпанија од Ковид-19 денеска починале уште 498 луѓе што претставува зголемување од 19 проценти во однос на претходниот ден. Вкупниот број на смртни случаи во земјата достигна 4.089. Потврдени се уште 6.682 случаи на заразени, што значи дека се

Во Шпанија уште 498 жртви на коронавирусот

Во Шпанија уште 498 жртви на коронавирусот

Во Шпанија од Ковид-19 денеска починале уште 498 луѓе што претставува зголемување од 19 проценти во однос на претходниот ден. Вкупниот број на смртни случаи во земјата достигна 4.089. Потврдени се уште 6.682 случаи на заразени, што значи дека се заразени вкупно 56.198 лица, јави Би-Би-Си. Шпанскиот Парламент денеска ја продолжи вонредната состојба

Во Шпанија уште 498 жртви на коронавирусот

Во Шпанија уште 498 жртви на коронавирусот

– Во Шпанија од Ковид-19 денеска починале уште 498 луѓе што претставува зголемување од 19 проценти во однос на претходниот ден. Вкупниот број на смртни случаи во земјата достигна 4.089. Потврдени се уште 6.682 случаи на заразени, што значи дека се заразени вкупно 56.198 лица, јави Би-Би-Си. Шпанскиот Парламент денеска ја продолжи вонредната состојба