притисни ентер »

Димитров: Големината на Италија се гледа во тоа што ни упатија честитки во време на криза

Димитров: Големината на Италија се гледа во тоа што ни упатија честитки во време на криза

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска имаше телефонски разговор со шефот на италијанската дипломатија Луиџи Ди Мајо, на барање на италијанска страна, соопшти МНР. Ди Мајо му честиташе на Димитров за позитивната одлука на Советот за општи работи на ЕУ за отпочнување на пристапни преговори со Северна Македонија, истакнувајќи дека и

Димитров до Ди Мајо: Голема доблест е што ни честитате во тешки моменти

Димитров до Ди Мајо: Голема доблест е што ни честитате во тешки моменти

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска оствари телефонски разговор со шефот на италијанската дипломатија Луиџи Ди Мајо, на барање на италијанската страна. – Ди Мајо му честиташе на Димитров за позитивната одлука на Советот за општи работи на ЕУ за отпочнување на пристапни преговори со Северна Македонија, истакнувајќи дека и покрај

Димитров до Ди Мајо: Голема доблест е што ни честитате за успехот во тешки моменти за Италија

Димитров до Ди Мајо: Голема доблест е што ни честитате за успехот во тешки моменти за Италија

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска оствари телефонски разговор со шефот на италијанската дипломатија Луиџи Ди Мајо, на барање на италијанската страна. „Ди Мајо му честиташе на Димитров за позитивната одлука на Советот за општи работи на ЕУ за отпочнување на пристапни преговори со Северна Македонија, истакнувајќи дека и покрај тешките

Димитров до Ди Мајо: Голема доблест е што ни честитате за успехот во тешки моменти за Италија

Димитров до Ди Мајо: Голема доблест е што ни честитате за успехот во тешки моменти за Италија

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска оствари телефонски разговор со шефот на италијанската дипломатија Луиџи Ди Мајо, на барање на италијанската страна. „Ди Мајо му честиташе на Димитров за позитивната одлука на Советот за општи работи на ЕУ за отпочнување на пристапни преговори со Северна Македонија, истакнувајќи дека и покрај тешките

Димитров до Ди Мајо: Голема доблест е што ни честитате за успехот во тешки моменти за Италија

Димитров до Ди Мајо: Голема доблест е што ни честитате за успехот во тешки моменти за Италија

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска оствари телефонски разговор со шефот на италијанската дипломатија Луиџи Ди Мајо, на барање на италијанската страна. „Ди Мајо му честиташе на Димитров за позитивната одлука на Советот за општи работи на ЕУ за отпочнување на пристапни преговори со Северна Македонија, истакнувајќи дека и покрај тешките

ДИМИТРОВ: Пред малку ми се јави италијанскиот колега, Луиџи Ди Мајо и ни честиташе за ЕУ

ДИМИТРОВ: Пред малку ми се јави италијанскиот колега, Луиџи Ди Мајо и ни честиташе за ЕУ

Пред малку ми се јави италијанскиот колега, Луиџи Ди Мајо. Ни честиташе за позитивната одлука на Советот за општи работи на ЕУ за отпочнување на пристапни преговори со С. Македонија, истакнувајќи дека и покрај тешките моменти во кои се наоѓа неговата земја, сака да им честита на сите македонски граѓани за овој долгоочекуван успех. Ова пред малку го

Димитров: Честитките од Италија во време на тешки моменти е доблест и доказ за цврстото пријателство

Димитров: Честитките од Италија во време на тешки моменти е доблест и доказ за цврстото пријателство

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска имаше телефонски разговор со шефот на италијанската дипломатија Луиџи Ди Мајо, на барање на италијанска страна, соопшти МНР. Ди Мајо му честиташе на Димитров за позитивната одлука на Советот за општи работи на ЕУ за отпочнување на пристапни преговори со Северна Македонија, истакнувајќи дека и

Димитров: Честитките од Италија во време на тешки моменти е доблест и доказ за цврстото пријателство

Димитров: Честитките од Италија во време на тешки моменти е доблест и доказ за цврстото пријателство

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска имаше телефонски разговор со шефот на италијанската дипломатија Луиџи Ди Мајо, на барање на италијанска страна, соопшти МНР. Ди Мајо му честиташе на Димитров за позитивната одлука на Советот за општи работи на ЕУ за отпочнување на пристапни преговори со Северна Македонија, истакнувајќи дека и

Димитров: Честитките од Италија во време на тешки моменти е доблест и доказ за цврстото пријателство

Димитров: Честитките од Италија во време на тешки моменти е доблест и доказ за цврстото пријателство

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска имаше телефонски разговор со шефот на италијанската дипломатија Луиџи Ди Мајо, на барање на италијанска страна, соопшти МНР. Ди Мајо му честиташе на Димитров за позитивната одлука на Советот за општи работи на ЕУ за отпочнување на пристапни преговори со Северна Македонија, истакнувајќи дека и

Димитров: Честитките од Италија во време на тешки моменти е доблест и доказ за цврстото пријателство

Димитров: Честитките од Италија во време на тешки моменти е доблест и доказ за цврстото пријателство

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска имаше телефонски разговор со шефот на италијанската дипломатија Луиџи Ди Мајо, на барање на италијанска страна, соопшти МНР. Ди Мајо му честиташе на Димитров за позитивната одлука на Советот за општи работи на ЕУ за отпочнување на пристапни преговори со Северна Македонија, истакнувајќи дека и

Италија и честиташе на Македонија за преговорите: И покрај тешките моменти во кои се наоѓаме, сакаме да им честитаме на македонските граѓани

Италија и честиташе на Македонија за преговорите: И покрај тешките моменти во кои се наоѓаме, сакаме да им честитаме на македонските граѓани

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска имаше телефонски разговор со шефот на италијанската дипломатија Луиџи Ди Мајо, на барање на италијанска страна, соопшти МНР. Ди Мајо му честиташе на Димитров за позитивната одлука на Советот за општи работи на ЕУ за отпочнување на пристапни преговори со Северна Македонија, истакнувајќи дека и

Димитров: Честитките од Италија во време на тешки моменти е доблест и доказ за цврстото пријателство

Димитров: Честитките од Италија во време на тешки моменти е доблест и доказ за цврстото пријателство

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска имаше телефонски разговор со шефот на италијанската дипломатија Луиџи Ди Мајо, на барање на италијанска страна, соопшти МНР. Ди Мајо му честиташе на Димитров за позитивната одлука на Советот за општи работи на ЕУ за отпочнување на пристапни преговори со Северна Македонија, истакнувајќи дека и

Димитров: Во најтешките моменти за Италија, Ди Мајо нѝ честита за ЕУ успехот

Димитров: Во најтешките моменти за Италија, Ди Мајо нѝ честита за ЕУ успехот

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска имаше телефонски разговор со италијанскиот министер за надворешни работи Луиџи Ди Мајо, на барање на италијанска страна. Ди Мајо му честиташе на Димитров за позитивната одлука на Советот за општи работи на ЕУ за отпочнување на пристапни преговори со Северна Македонија, истакнувајќи дека и покрај

„Да се честита успехот на пријателите во време кога самите проаѓате низ исклучително тешки моменти, не само што е голема доблест, туку и доказ за цврстото македонско-италијанско пријателство” – МНР Димитров по телефонскиот разговор со италијанскиот МНР Луиџи Ди Мајо

„Да се честита успехот на пријателите во време кога самите проаѓате низ исклучително тешки моменти, не само што е голема доблест, туку и доказ за цврстото македонско-италијанско пријателство” – МНР Димитров по телефонскиот разговор со италијанскиот МНР Луиџи Ди Мајо

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска имаше телефонски разговор со италијанскиот МНР Луиџи Ди Мајо, на барање на италијанска страна. Ди Мајо му честиташе на Димитров за позитивната одлука на Советот за општи работи на ЕУ за отпочнување на пристапни преговори со Северна Македонија, истакнувајќи дека и покрај тешките моменти во кои

Димитров: Честитките од Италија во време на тешки моменти е доблест и доказ за цврстото пријателство

Димитров: Честитките од Италија во време на тешки моменти е доблест и доказ за цврстото пријателство

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска имаше телефонски разговор со шефот на италијанската дипломатија Луиџи Ди Мајо, на барање на италијанска страна, соопшти МНР. Ди Мајо му честиташе на Димитров за позитивната одлука на Советот за општи работи на ЕУ за отпочнување на пристапни преговори со Северна Македонија, истакнувајќи дека и

Димитров: Заслуживме да докажеме дека припаѓаме на европското семејство

Димитров: Заслуживме да докажеме дека припаѓаме на европското семејство

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров на денешната прес-конференција истакна дека е среќен што е дел од споделувањето на добри вести, односно со историската одлука за отпочнување на преговори на Северна Македонија со ЕУ. „И покрај вонредните околности предизвикани со корона вирусот, особено цениме дека ЕУ најде волја да даде признание за