Како изгледа возењето во најбрзото Porsche во светот?

Еден од најбрзите автомобили на денешнината, Porsche 919 Hybrid, е направен во Германија. Освен брзината го одликува и голема издржливост, па оваа сезона е фаворит на сите трки на кои ќе настапи. Porsche 919 Hybrid учествуваше на ФИА Светското првенство во трки на издржливост. Трипати го освои овој натпревар и трипати беше победник на трката „24 часа