притисни ентер »

Претставата „Експеримент“ на 27 јануари во МКЦ

Претставата „Експеримент“ на 27 јануари во МКЦ

На 27 јануари, со почеток од 21 часот во МКЦ (сала Фросина) ќе се одржи изведба на претставата „Експеримент“, по текст и режија на Јане Спасиќ, во продукција на здружението Артопија. Главна инспирација за претставата е книгата „The Lucifer Effect” на социјалниот психолог Филип Зимбардо, кој во своето дело ги анализира начините и методите преку кои

Претставата „Експеримент“ на 27 јануари во МКЦ

Претставата „Експеримент“ на 27 јануари во МКЦ

На 27 јануари, со почеток од 21 часот во МКЦ (сала „Фросина“) ќе се одржи изведба на претставата „Експеримент“, по текст и режија на Јане Спасиќ, во продукција на здружението Артопија. Главна инспирација за претставата е книгата The Lucifer Effect на социјалниот психолог Филип Зимбардо, кој во своето дело ги анализира начините и методите преку кои

Претставата „Експеримент“ на 27 јануари во МКЦ

Претставата „Експеримент“ на 27 јануари во МКЦ

На 27 јануари, со почеток од 21 часот во МКЦ (сала Фросина) ќе се одржи изведба на претставата „Експеримент“, по текст и режија на Јане Спасиќ, во продукција на здружението Артопија. Главна инспирација за претставата е книгата „The Lucifer Effect” на социјалниот психолог Филип Зимбардо, кој во своето дело ги анализира начините и методите преку кои

Претставата „Експеримент“ на 27 јануари во МКЦ

Претставата „Експеримент“ на 27 јануари во МКЦ

На 27 јануари, со почеток од 21 часот во МКЦ (сала Фросина) ќе се одржи изведба на претставата „Експеримент“, по текст и режија на Јане Спасиќ, во продукција на здружението Артопија. Главна инспирација за претставата е книгата „The Lucifer Effect” на социјалниот психолог Филип Зимбардо, кој во своето дело ги анализира начините и методите преку кои

Претставата „Експеримент“ на репертоар во МКЦ

Претставата „Експеримент“ на репертоар во МКЦ

На 27 јануари, со почеток од 21 часот во МКЦ (сала Фросина) ќе се одржи изведба на претставата „Експеримент“ во продукција на здружението Артопија, по текст и режија на Јане Спасиќ. Главна инспирација за претставата е книгата “The Lucifer Effect” на социјалниот психолог Филип Зимбардо, кој во своето дело ги анализира начините и методите преку кои системот

„Експеримент“ на репертоар во МКЦ

„Експеримент“ на репертоар во МКЦ

Tеатарската претстава „Експеримент“, по текст и режија на Јане Спасиќ, а во продукција на здружението АРТОПИЈА –  Скопје. Главна инспирација за претставата е книгата “The Lucifer Effect” на социјалниот психолог Филип Зимбардо, кој во своето дело ги анализира начините и методите преку кои системот и ситуацијата влијае на дехуманизацијата и деиндивидуализацијата