притисни ентер »

Русија: Продолжуваат масовните антивладини протести во Хабаровск

Русија: Продолжуваат масовните антивладини протести во Хабаровск

Илјадници незадоволни граѓани веќе трета недела протестираат во Хабаровск, главниот град на истоимениот регион на крајниот исток на Русија, поради апсењето на гувернерот Сергеј Фургал под обвинение за соучесништво во убиства пред да влезе во политика. Огорчените граѓани сметаат дека обвиненијата против гувернерот Фургал се неосновани и бараат судењето

Русија: Продолжуваат масовните антивладини протести во Хабаровск

Русија: Продолжуваат масовните антивладини протести во Хабаровск

Илјадници незадоволни граѓани веќе трета недела протестираат во Хабаровск, главниот град на истоимениот регион на крајниот исток на Русија, поради апсењето на гувернерот Сергеј Фургал под обвинение за соучесништво во убиства пред да влезе во политика. Огорчените граѓани сметаат дека обвиненијата против гувернерот Фургал се неосновани и бараат судењето

НАРОДОТ Е ОГОРЧЕН: На истокот на Русија, трета недела по ред се одржуваат масовни протести против власта

НАРОДОТ Е ОГОРЧЕН: На истокот на Русија, трета недела по ред се одржуваат масовни протести против власта

Илјадници незадоволни граѓани протестираат веќе трета недела по ред во Хабаровск, главниот град на истоимената област на далечниот исток на Русија, поради апсењето на гувернерот Сергеј Фургал кој е обвинет за соучесништво во убиства пред да влезе во политичките води. Според ТАС, огорчените граѓани сметаат дека обвиненијата против Фургал се неосновани

Русија: Продолжуваат масовните антивладини протести во Хабаровск

Русија: Продолжуваат масовните антивладини протести во Хабаровск

Русија: Продолжуваат масовните антивладини протести во Хабаровск Илјадници незадоволни граѓани веќе трета недела протестираат во Хабаровск, главниот град на истоимениот регион на крајниот исток на Русија, поради апсењето на гувернерот Сергеј Фургал под обвинение за соучесништво во убиства пред да влезе во политика. Огорчените граѓани сметаат дека обвиненијата

Русија: Продолжуваат масовните антивладини протести во Хабаровск

Русија: Продолжуваат масовните антивладини протести во Хабаровск

Илјадници незадоволни граѓани веќе трета недела протестираат во Хабаровск, главниот град на истоимениот регион на крајниот исток на Русија, поради апсењето на гувернерот Сергеј Фургал под обвинение за соучесништво во убиства пред да влезе во политика. Огорчените граѓани сметаат дека обвиненијата против гувернерот Фургал се неосновани и бараат судењето

Русија: Продолжуваат масовните антивладини протести во Хабаровск

Русија: Продолжуваат масовните антивладини протести во Хабаровск

Илјадници незадоволни граѓани веќе трета недела протестираат во Хабаровск, главниот град на истоимениот регион на крајниот исток на Русија, поради апсењето на гувернерот Сергеј Фургал под обвинение за соучесништво во убиства пред да влезе во политика. Огорчените граѓани сметаат дека обвиненијата против гувернерот Фургал се неосновани и бараат судењето

Русија: Продолжуваат масовните антивладини протести во Хабаровск

Русија: Продолжуваат масовните антивладини протести во Хабаровск

Москва, 1 август 2020 () – Илјадници незадоволни граѓани веќе трета недела протестираат во Хабаровск, главниот град на истоимениот регион на крајниот исток на Русија, поради апсењето на гувернерот Сергеј Фургал под обвинение за соучесништво во убиства пред да влезе во политика. Огорчените граѓани сметаат дека обвиненијата против гувернерот Фургал се

Русија: Продолжуваат масовните антивладини протести во Хабаровск

Русија: Продолжуваат масовните антивладини протести во Хабаровск

Илјадници незадоволни граѓани веќе трета недела протестираат во Хабаровск, главниот град на истоимениот регион на крајниот исток на Русија, поради апсењето на гувернерот Сергеј Фургал под обвинение за соучесништво во убиства пред да влезе во политика. Огорчените граѓани сметаат дека обвиненијата против гувернерот Фургал се неосновани и бараат судењето

Илјадници Руси на протести против апсењето на гувернерот на Москва (ВИДЕО)

Илјадници Руси на протести против апсењето на гувернерот на Москва (ВИДЕО)

Демонстрантите упорно бараат ослободување на Сергеј Фургал, член на ултранационалистичката Либерално-демократска партија (ЛДПР), кој победи на изборите во 2018 година и го порази ривалот од владејачката партија Обединета Русија, која го поддржува претседателот Владимир Путин. Градските власти велат дека околу 3500 демонстранти се собрале во градот,