притисни ентер »

Следната година на Бродвеј пристигнува мјузиклот за принцезата Дијана

Следната година на Бродвеј пристигнува мјузиклот за принцезата Дијана

Мјузиклот, едноставно наречен „Дајана“, за трагично починатата британска принцеза која го „раздрма“ кралското семејство и се одлучи за сопствен пат што ја направи безвременска, ќе биде поставен во театарот „Бродвеј“ следната година. Музиката за мјузиклот ја напиша клавијатуристот на групата „Бон Џови“, Дејвид Брајан (57), кој освои две награди „Тони“

Следната година на Бродвеј пристигнува мјузиклот за принцезата Дијана

Следната година на Бродвеј пристигнува мјузиклот за принцезата Дијана

Мјузиклот, едноставно наречен „Дајана“, за трагично починатата британска принцеза која го „раздрма“ кралското семејство и се одлучи за сопствен пат што ја направи безвременска, ќе биде поставен во театарот „Бродвеј“ следната година. Музиката за мјузиклот ја напиша клавијатуристот на групата „Бон Џови“, Дејвид Брајан (57), кој освои две награди „Тони“

Бродвеј ќе постави Мјузикл за принцезата Дијана

Бродвеј ќе постави Мјузикл за принцезата Дијана

Мјузикл за животот на принцезата Дијана ќе се постави на Бродвеј следната година. Насловена „Дијана“ претставата се најавува дека „ќе ја раскаже приказната на жената која го размрда кралското семејство и која одбра да биде бестрашна, а потоа стана легендарна“. Музиката е на клавијатуристот на Џон Бон Џови, Дејвид Брајан, кој има добиено две Тони награди