притисни ентер »

„Радиоактивни“ бабушки и пркосат на науката: Марија, Хана и Валентина живеат во забранетата зона на Чернобил (ВИДЕО)

„Радиоактивни“ бабушки и пркосат на науката: Марија, Хана и Валентина живеат во забранетата зона на Чернобил (ВИДЕО)

Ако има место каде што не би сакале да живеете, тоа е, секако, забранетата зона на Чернобил. Сепак, колку што мислата за животот во оваа област звучи застрашувачка, постои мала заедница на луѓе кои одлучија да му се спротивстават на невидливиот непријател и да не го остават најсмртоносниот дел од нашата планета. Хана, Валентина и Марија се обични баби,

Ќе направат сѐ за лајкови: Разголени манекенки позираат во Чернобил, авторот на серијата удри по нив!

Ќе направат сѐ за лајкови: Разголени манекенки позираат во Чернобил, авторот на серијата удри по нив!

Големата популарност на серијата „Чернобил“ повторно фрли светло на најголемата нуклеарна катастрофа во историјата. Голем број туристи почнаа да го посетуваат местото, а помеѓу нив се најдоа и неколку полуголи манекенки кои позираа во околината на Чернобил. Ним радијацијата не им била пречка за да направат такви фотографии. Еден од моделите, Јулија

Горјан, Македонецот кој ги посети Чернобил и Припјат: „Тоа е бојно поле против невидлив непријател“

Горјан, Македонецот кој ги посети Чернобил и Припјат: „Тоа е бојно поле против невидлив непријател“

„Доколку се придржуваш кон тоа што ти го кажуваат водичите на турите, радијацијата што ќе ја акумулираш за време на посетата е минимална“, раскажува скопјанецот за својата посета на местото на најголемата нуклеарна катастрофа. Серијата „Чернобил“ предизвика огромен интерес кај луѓето од целиот свет за нуклеарната катастрофа од 1986 година. Токму таа

НЕ ИМ Е CTPAB ОД PAДИJAЦИЈАТА: Пoлyголи манекенки позираат во Чернобил

НЕ ИМ Е CTPAB ОД PAДИJAЦИЈАТА: Пoлyголи манекенки позираат во Чернобил

Серијата „Чернобил“ го достигна врвот кога станува збор за гледаноста. Таа со само шет епизоди успеа да го освои светот, и е погледана дури и од легендарната серија “Game of Thrones”. Но големата популарност на „Чернобил“ ги заинтрегира гледачите да се упатат кон местото на најголемата нуклeapна катacтрофа, и одблизу да се запознаат со градот кој ден

Разголени манекенки позираат во ЧЕРНОБИЛ, авторот на серијата удри по нив! (ФОТО)

Разголени манекенки позираат во ЧЕРНОБИЛ, авторот на серијата удри по нив! (ФОТО)

Големата популарност на серијата „Чернобил“ повторно фрли светло на најголемата нуклеарна катастрофа во историјата. Голем број туристи почнаа да го посетуваат местото, а помеѓу нив се најдоа и неколку полуголи манекенки кои позираа во околината на Чернобил. Ним радијацијата не им била пречка за да направат такви фотографии. Еден од моделите, Јулија

Разголени манекенки позираат во ЧЕРНОБИЛ, авторот на серијата удри по нив! (ФОТО)

Разголени манекенки позираат во ЧЕРНОБИЛ, авторот на серијата удри по нив! (ФОТО)

Големата популарност на серијата „Чернобил“ повторно фрли светло на најголемата нуклеарна катастрофа во историјата. Голем број туристи почнаа да го посетуваат местото, а помеѓу нив се најдоа и неколку полуголи манекенки кои позираа во околината на Чернобил. Ним радијацијата не им била пречка за да направат такви фотографии. Еден од моделите, Јулија

Ќе направат сѐ за лајкови: Разголени манекенки позираат во Чернобил, авторот на серијата удри по нив! (ФОТО)

Ќе направат сѐ за лајкови: Разголени манекенки позираат во Чернобил, авторот на серијата удри по нив! (ФОТО)

Ќе направат сѐ за лајкови: Разголени манекенки позираат во Чернобил, авторот на серијата удри по нив! (ФОТО) Големата популарност на серијата „Чернобил“ повторно фрли светло на најголемата нуклеарна катастрофа во историјата. Голем број туристи почнаа да го посетуваат местото, а помеѓу нив се најдоа и неколку полуголи манекенки кои позираа во околината

Фотографии од Чернобил ГИ НАВРЕДУВААТ жртвите и преживеаните: Луѓе умираа, а тие „креваат нозе“ за лајкови

Фотографии од Чернобил ГИ НАВРЕДУВААТ жртвите и преживеаните: Луѓе умираа, а тие „креваат нозе“ за лајкови

Тие сметаат дека е бизарно и навредливо да се користи страшната катастрофа за собирање „лајкови“, особено што вниманието кон Припијат и Чернобил се појави поради популарната серија. Серијата „Чернобил“ предизвика напуштениот град Припијат и околината на реакторот да бидат едни од најпопуларните дестинации за патување. Овој ризичен туризам не е нешто