притисни ентер »

За бескаматните кредити ќе може да се аплицира електронски

За бескаматните кредити ќе може да се аплицира електронски

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како што се

Почна аплицирањето за бескаматните кредити за фирмите, сите документи се достапни електронски

Почна аплицирањето за бескаматните кредити за фирмите, сите документи се достапни електронски

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Северна Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Во прилог е владиното соопштение а во однос на потребната

Влада: Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити на Развојна банка се достапни по електронски пат

Влада: Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити на Развојна банка се достапни по електронски пат

Документите коишто ги издава Централниот регистар како што се тековна состојба, листинг од обработена годишна сметка / завршна сметка за фискалната 2019 година, потврда за стечајна постапка, потврда за ликвидациона постапка,  можат да се извадат по електронски пат, потпишани со дигитален потпис, преку системот за е-потврди http://www.crm.com.mk/CRIS/

РАЗДВИЖЕНО ВО УЈП: Фирмите трчаат по уверенија за да аплицираат за кредити

РАЗДВИЖЕНО ВО УЈП: Фирмите трчаат по уверенија за да аплицираат за кредити

Кредитите од Развојна банка создадоа метеж пред канцелариите на Управата за јавни приходи, по што оваа институција одлучи да го продолжи работното време. Развојната банка вчера најави бескаматни кредити за мали и средни претпријатија. Денес фирмите почнаа да вадат уверенија кои им се потребни за да ги добијат кредитите. Од УЈП најавија дека ќе го продолжат

Сите документи за кредитите на Развојна банка се достапни по електронски пат

Сите документи за кредитите на Развојна банка се достапни по електронски пат

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Македонија апелираат до фирмите кои ја прибираат документацијата за аплицирање за бескаматните кредити како една од мерките за ковид-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите што ги издава Централниот регистар како што се тековна состојба, листинг од обработена

Електронски се достапни сите документи за аплицирање на бескаматните кредити на Развојна банка

Електронски се достапни сите документи за аплицирање на бескаматните кредити на Развојна банка

И Управата за јавни приходи апелира на поднесување на електронски барања за добивање уверение за платени даноци и придонеси. Даночните обврзници наместо да доаѓаат лично во Управата за јавни приходи да го поднесат барањето за издавање на Уверение преку системот е-Даноци. Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република

Влада: Сите документи за аплицирање за бескаматните кредити на Развојна банка достапни електронски

Влада: Сите документи за аплицирање за бескаматните кредити на Развојна банка достапни електронски

Скопје, 26 март 2020 Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Северна Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот

Документите достапни, фирмите да аплицираат за бескаматни кредити електронски

Документите достапни, фирмите да аплицираат за бескаматни кредити електронски

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како што се тековна состојба, листинг

Документите потребни за аплицирање за бескаматните кредити, како мерка за помош на фирмите, достапни по електронски пат

Документите потребни за аплицирање за бескаматните кредити, како мерка за помош на фирмите, достапни по електронски пат

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како што се тековна состојба, листинг

Влада: Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити на Развојна банка се достапни по електронски пат

Влада: Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити на Развојна банка се достапни по електронски пат

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како што се

Турканици пред УЈП

Турканици пред УЈП

Турканици пред УЈП Претпладнево, турканици пред УЈП. Неколку десетици граѓани дојдоа по документи кои ќе им овозможат аплицирање за бескаматните кредити што ги најави Владата. Сите чекаа на скалите пред главниот влез бидејќи Управата, како мерка на претпазливост од корона, не дозволува влегување во нејзините простории. Попладнево, УЈП соопшти дека

Потребните документи по електронски пат, а не да се чека по институции

Потребните документи по електронски пат, а не да се чека по институции

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Северна Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како

Eлектронски достапни се документите за аплицирање за бескаматните кредити!

Eлектронски достапни се документите за аплицирање за бескаматните кредити!

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Северна Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот

Сите документи за аплицирање за бескаматните кредити на Развојна банка достапни електронски

Сите документи за аплицирање за бескаматните кредити на Развојна банка достапни електронски

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Северна Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како

Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити на Развојна банка се достапни по електронски пат

Сите документи потребни за аплицирање за бескаматните кредити на Развојна банка се достапни по електронски пат

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Северна Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за аплицирање на првата линија бескаматните кредити како една од мерките за КОВИД-19, тоа да го прават исклучиво по електронски пат. Документите коишто ги издава Централниот регистар како

Фирмите почнаа да вадат уверенија за кредити, УЈП ќе го продолжи работното време

Фирмите почнаа да вадат уверенија за кредити, УЈП ќе го продолжи работното време

Откако вчера Развојната банка најави бескаматни кредити за мали и средни претпријатија, утрово пред Управата за јавни приходи (УЈП) се создаде гужва бидејќи од фирмите тргнаа да вадат уверенија кои им се потребни за да ги добијат кредитите. Oд УЈП најавија дека ќе го продолжат работното време за прием на странки во регионалните дирекции, одделенија

Редици пред УЈП, граѓаните чекаат за документи за кредитите за поддршка на претпријатијата

Редици пред УЈП, граѓаните чекаат за документи за кредитите за поддршка на претпријатијата

Во текот на вчерашниот ден беше објавен повикот за директна кредитна поддршка на микро, малите и средните претпријатија преку Развојната банка на Македонија. Сепак, и покрај можноста за доставување на пријавата онлјан, денеска можат да се забележат редици пред УЈП. Тоа се должи на неопходноста од обезбедување на документите преку шалтер од УЈП. Како

Турканици во УЈП за онлајн пријавување за кредитите на Развојна банка (ФОТО)

Турканици во УЈП за онлајн пријавување за кредитите на Развојна банка (ФОТО)

Откако вчера беше објавен првиот повик за директна кредитна поддршка на микро, малите и средните претпријатија преку Развојната банка на Македонија, денеска пред УЈП турканица. Онлајн е пријавувањето за кредитите, но за вадењето на документите очигледно мора да се „поклони“ човек пред шалтер. Еве како утрово изгледаше влезот на УЈП за вадење потврда