притисни ентер »

Тревата на врвот на Монт Еверест е уште еден доказ за глобалното затоплување

Тревата на врвот на Монт Еверест е уште еден доказ за глобалното затоплување

На фотографиите кои се појавија на Twitter се гледа дека на самиот врв на планината растат грмушки и трева. Научниците го забележаа зеленилото на Монт Еверест за првпат во 1993, година анализирајќи ги сателитските снимки. Ова е доказ за тоа дека климатските промени напредуваат и дека треба да се размислува за преземање на итни мерки. Дури четвртина

На врвот на Монт Еверест има трева – доказ за застрашувачките климатски промени!

На врвот на Монт Еверест има трева – доказ за застрашувачките климатски промени!

Вообичаено кога ја замислуваме највисоката планина во светот, замислуваме дека на неа можеме да направиме стотици снешковци, но дали некогаш сте размислувале за тоа дека на врвот на Монт Еверест има трева? На фотографијата која ја објавија на Twitter се гледа дека на самиот врв на планината расте трева и грмушки. Зеленилото на Монт Еверест научниците

Трева на врвот на Монт Еверест е уште еден доказ за глобалното затоплување

Трева на врвот на Монт Еверест е уште еден доказ за глобалното затоплување

На фотографиите кои се појавија на Twitter се гледа дека на самиот врв на планината растат грмушки и трева. Научниците го забележаа зеленилото на Монт Еверест за првпат во 1993 година анализирајќи ги сателитските снимки. Ова е доказ за тоа дека климатските промени напредуваат и дека треба да се размислува за преземање на итни мерки. Дури четвртина