притисни ентер »

Царовска: УШТЕ НЕМА ОДЛУКА ЗА ДНЕВНИОТ ПРЕСТОЈ - Се дискутитира со Комисијата за заразни болести и МТСП

Царовска: УШТЕ НЕМА ОДЛУКА ЗА ДНЕВНИОТ ПРЕСТОЈ - Се дискутитира со Комисијата за заразни болести и МТСП

Министерката Мила Царовска одговарајќи на новинарско прашање рече дека во однос на целодневната настава се прават дискусии и со Комисијата за заразни болести и со министерството за труд и социјална политика. Се разгледува можноста децата да добија одредена заштита по завршување на часовите, штом ќе има конечна информација јавноста ќе биде известена,

Царовска: УШТЕ НЕМА ОДЛУКА ЗА ДНЕВНИОТ ПРЕСТОЈ - Се дискутитира со Комисијата за заразни болести и МТСП

Царовска: УШТЕ НЕМА ОДЛУКА ЗА ДНЕВНИОТ ПРЕСТОЈ - Се дискутитира со Комисијата за заразни болести и МТСП

Министерката Мила Царовска одговарајќи на новинарско прашање рече дека во однос на целодневната настава се прават дискусии и со Комисијата за заразни болести и со министерството за труд и социјална политика. Се разгледува можноста децата да добија одредена заштита по завршување на часовите, штом ќе има конечна информација јавноста ќе биде известена,

Царовска: Дискутираме за целодневната настава, исплатата на плати од 5-ти до 7-ми во месецот

Царовска: Дискутираме за целодневната настава, исплатата на плати од 5-ти до 7-ми во месецот

Министерката за образование и наука, Мила Царовска на денешната прес-конференција истакна дека се дискутира со Комисијата за заразни болести и со Министерството за труд и социјална политика за целодневната настава во насока на обезбедување на одредена заштита за децата по завршување на часовите . – Протоколите за отворање на училишните и на студентските

За дневниот престој уште се дискутира со Комисијата за заразни болести и Министерството за труд

За дневниот престој уште се дискутира со Комисијата за заразни болести и Министерството за труд

За дневниот престој уште се дискутира со Комисијата за заразни болести и Министерството за труд Министерката Мила Царовска одговарајќи на новинарско прашање рече дека во однос на целодневната настава се прават дискусии и со Комисијата за заразни болести и со министерството за труд и социјална политика. Се разгледува можноста децата да добија одредена

Се дискутира за целодневната настава, вели Царовска

Се дискутира за целодневната настава, вели Царовска

Министерката за образование и наука Мила Царовска на денешната прес-конференција соопшти дека за целодневната настава се прават дискусиии и со Комисијата за заразни болести и со Министерството за труд и социјална политика заради можноста децата да добијат одредена заштита по завршување на часовите. Откако ќе имаат конечна информација ќе ја соопштат

Со надлежните институции бараме решение за целодневна настава, вели Царовска

Со надлежните институции бараме решение за целодневна настава, вели Царовска

Министерката за образование и наука Мила Царовска на денешната прес-конференција соопшти дека за целодневната настава се прават дискусиии и со Комисијата за заразни болести и со Министерството за труд и социјална политика заради можноста децата да добијат одредена заштита по завршување на часовите. Откако ќе имаат конечна информација ќе ја соопштат

Се уште се дискутира за времетраењето на целодневната настава

Се уште се дискутира за времетраењето на целодневната настава

Македонија главна страна Македонија Се уште се дискутира за времетраењето на целодневната настава 27 секунди ago Министерката Мила Царовска, одговарајќи на новинарско прашање рече дека во однос на целодневната настава се прават дискусии и со Комисијата за заразни болести и со министерството за труд и социјална политика. Се разгледува можноста децата

Царовска: Се дискутира за целодневната настава

Царовска: Се дискутира за целодневната настава

Министерката за образование и наука Мила Царовска на денешната прес-конференција соопшти дека за целодневната настава се прават дискусиии и со Комисијата за заразни болести и со Министерството за труд и социјална политика заради можноста децата да добијат одредена заштита по завршување на часовите. Откако ќе имаат конечна информација ќе ја соопштат

Се дискутира за целодневната настава, вели Царовска

Се дискутира за целодневната настава, вели Царовска

Скопје, 18 септември 2020 () – Министерката за образование и наука Мила Царовска на денешната прес-конференција соопшти дека за целодневната настава се прават дискусиии и со Комисијата за заразни болести и со Министерството за труд и социјална политика заради можноста децата да добијат одредена заштита по завршување на часовите. Откако ќе имаат конечна

Се разгледува дали може да се отвори и дневниот престој, вели Царовска

Се разгледува дали може да се отвори и дневниот престој, вели Царовска

Се разговаара и за можноста дали евентуално и под кои услови би можел да профункционира дневниот престој, рече денес на прес конференција Министерката за образование Мила Царовска во одговор на новинарско прашање. За таа цел се дискутира со Министерството за труд и социјална политика и со Комисијата за заразни болести, рече таа прецизирајќи дека станува

Се дискутира за целодневната настава, вели Царовска

Се дискутира за целодневната настава, вели Царовска

-Реклама- Министерката за образование и наука Мила Царовска на денешната прес-конференција соопшти дека за целодневната настава се прават дискусиии и со Комисијата за заразни болести и со Министерството за труд и социјална политика заради можноста децата да добијат одредена заштита по завршување на часовите. Откако ќе имаат конечна информација ќе ја

Царовска: Се разговара околу можноста за активирање на дневниот престој во училиштата

Царовска: Се разговара околу можноста за активирање на дневниот престој во училиштата

Во тек е дискусија со министерството за труд и социјална политика и со Комисијата за заразни болести во врска со можноста за евентуално отворање на дневните престои за децата од пониските одделенија, рече на денешната прес конференција министерката за образование, Мила Царовска. „Се прават дискусии и со Комисијата за заразни болести и со министерството

Царовска: За целодневната настава се прават дискусиии и со Комисијата за заразни болести и со МТСП

Царовска: За целодневната настава се прават дискусиии и со Комисијата за заразни болести и со МТСП

Министерката за образование и наука Мила Царовска на денешната прес-конференција соопшти дека за целодневната настава се прават дискусиии и со Комисијата за заразни болести и со Министерството за труд и социјална политика заради можноста децата да добијат одредена заштита по завршување на часовите. Откако ќе имаат конечна информација ќе ја соопштат

Да се инвестирало во изминатите 15 години доволно во образованието денеска овие проблеми немаше да ги имаме, вели Царовска

Да се инвестирало во изминатите 15 години доволно во образованието денеска овие проблеми немаше да ги имаме, вели Царовска

Министерката за образование и наука Мила Царовска на денешната прес-конференција соопшти дека за целодневната настава се прават дискусиии и со Комисијата за заразни болести и со Министерството за труд и социјална политика заради можноста децата да добијат одредена заштита по завршување на часовите. Откако ќе имаат конечна информација ќе ја соопштат

Царовска: Можно е отварање на дневните престои за децата од прво д трето одделение

Царовска: Можно е отварање на дневните престои за децата од прво д трето одделение

Министерката за образование Мила Царовска вели дека во тек е дискусија со министерството за труд и социјална политика и со Комисијата за заразни болести во врска со можноста за евентуално отворање на дневните престои за децата од пониските одделенија. -„Се прават дискусии и со Комисијата за заразни болести и со министерството за труд и социјална политика,