притисни ентер »

Отворена листа за избор на туристички аранжмани во вселената

Отворена листа за избор на туристички аранжмани во вселената

Компанијата Space Adventures , единствениот оператор за вселенски туризам во светот, отворија апликација за туристички летови до Меѓународната вселенска станица (ISS) на бродот Starliner произведен од Boeing. Исто така, летот е возможен и на рускиот брод “Сојуз”. Во периодот од 2001 до 2009 година, Space Adventures испратија седум туристи во вселената,

NASA во 2020 година ќе испраќа туристи во вселената (ВИДЕО)

NASA во 2020 година ќе испраќа туристи во вселената (ВИДЕО)

Американската вселенска агенција NASA најави дека од 2020 година ќе почне да организира туристички летови во вселената. Планирани се да се одржат два лета годишно до Меѓународната вселенска станица, со максимален престој во траење од 30 дена. „Цената на престојот е мала за голем број милијардери. Ноќевањето чини 35.000 долари. Иако  изгледа голем износот,

NASA во 2020 година ќе испраќа туристи во вселената (ВИДЕО)

NASA во 2020 година ќе испраќа туристи во вселената (ВИДЕО)

Американската вселенска агенција NASA најави дека од 2020 година ќе почне да организира туристички летови во вселената. Планирани се да се одржат два лета годишно до Меѓународната вселенска станица, со максимален престој во траење од 30 дена. „Цената на престојот е мала за голем број милијардери. Ноќевањето чини 35.000 долари. Иако  изгледа голем износот,

(Видео) НАСА во 2020 година ќе испраќа туристи во вселената

(Видео) НАСА во 2020 година ќе испраќа туристи во вселената

Американската вселенска агенција НАСА, најави дека од 2020 година ќе почне да организира туристички летови во вселената. Планирани се да се одржат два лета годишно до Меѓународната вселенска станица, со максимален престој во траење од 30 дена. „Цената на претојот е мала за голем број милијардери. Ноќевањето чини 35.000 долари. Иако  изгледа голем износот,

(Видео) НАСА во 2020 година ќе испраќа туристи во вселената

(Видео) НАСА во 2020 година ќе испраќа туристи во вселената

Американската вселенска агенција НАСА најави дека од 2020 година ќе почне да организира туристички летови во вселената. Планирани се да се одржат два лета годишно до Меѓународната вселенска станица, со максимален престој во траење од 30 дена. „Цената на престојот е мала за голем број милијардери. Ноќевањето чини 35.000 долари. Иако  изгледа голем износот,

НАСА ќе дозволи туристички посети на Меѓународната вселенска станица, но колку ќе чини тоа?

НАСА ќе дозволи туристички посети на Меѓународната вселенска станица, но колку ќе чини тоа?

НАСА планира да им дозволи на туристите да ја посетат Меѓународната вселенска станица почнувајќи од 2020 година. Проценетата цена за едно патување ќе биде повеќе од 50 милиони долари. Досега лебдечката вселенска лабораторија беше пристапна само за астронаутите од државни вселенски агенции, додека американски астронаути живеат на вселенската станица

НАСА пушти ценовник за туристички тури во вселената

НАСА пушти ценовник за туристички тури во вселената

Агенцијата објави дека ја отвора Меѓународната вселенска станица за комерцијален бизнис (и посети). За почеток понудите се без ол-инклузив. Во прво време понудата е за астронаути-приватњаци, вработени на компаниите што работат на патување во вселената или што имаат друга потреба од терање експерименти, работа и истражување на МВС. Втор предуслов е