притисни ентер »

All England Lawn Tennis and Croquet Club 1877 – Вимблдон Опен низ вековите – петти дел

All England Lawn Tennis and Croquet Club 1877 – Вимблдон Опен низ вековите – петти дел

Аматерскиот Grand Slam по Втората светска војна За време на Втората светска војна, турнирот на Вимблдон нема да се случува сѐ до 1946 година. Во текот пак на самата војна, теренот бил користен од страна на британската војска. При еден напад од страна на германците во 1940 година, Centre Court бил сериозно оштетен и биле уништени речиси 1200 седишта