притисни ентер »

Вучиќ и Тачи во Брисел во потрага по компромис

Вучиќ и Тачи во Брисел во потрага по компромис

Косовскиот и српскиот претседател пристигнаа во Брисел за нова рунда преговори во рамки на дијалогот Белград – Приштина за нормализација на односите под покровителство на високата претставничка за надворешни работи на ЕУ, Федерика Могерини. Пред почетокот на состанокот, косовскиот претседател Хашим Тачи порача дека ќе се вложат максимални напори за

Дијалогот Белград-Приштина без напредок, Вучиќ бара „повлекување на противправните одлуки“

Дијалогот Белград-Приштина без напредок, Вучиќ бара „повлекување на противправните одлуки“

Новата рунда преговори помеѓу Белград и Приштина за нормализација на односите на двете земји не донесе напредок. Српскиот претседател Александар Вучиќ смета дека не може да се продолжи додека Косово не ги повлече воведените царини врз увозот на српски производи на Косово и другите „противправни одлуки“. Иако Европската Унија ги повикуваше двете страни

Вучиќ: Дијалогот ќе продолжи по укинување на противправните мерки на Приштина

Вучиќ: Дијалогот ќе продолжи по укинување на противправните мерки на Приштина

Српскиот претседател Александар Вучиќ вечерва изјави дека дијалогот со Приштина ќе продолжи откако косовските власти ќе ги повлечат противправните мерки. – Дијалогот со Приштина ќе продолжи откако Приштина ќе ги повлече противправните одлуки, изјави Вучиќ. Високата претставничка на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини имаше разговори

Дијалогот Белград-Приштина без напредок, Вучиќ бара „повлекување на противправните одлуки“

Дијалогот Белград-Приштина без напредок, Вучиќ бара „повлекување на противправните одлуки“

Новата рунда преговори помеѓу Белград и Приштина за нормализација на односите на двете земји не донесе напредок. Српскиот претседател Александар Вучиќ смета дека не може да се продолжи додека Косово не ги повлече воведените царини врз увозот на српски производи на Косово и другите „противправни одлуки“. Иако Европската Унија ги повикуваше двете страни

Вучиќ: Дијалогот ќе продолжи по укинување на противправните мерки на Приштина

Вучиќ: Дијалогот ќе продолжи по укинување на противправните мерки на Приштина

Српскиот претседател Александар Вучиќ вечерва изјави дека дијалогот со Приштина ќе продолжи откако косовските власти ќе ги повлечат противправните мерки. – Дијалогот со Приштина ќе продолжи откако Приштина ќе ги повлече противправните одлуки, изјави Вучиќ. Tоа беше прв состанок меѓу Вучиќ и Тачи по 2,5 месеци откако прекина дијалогот Белград – Приштина

Во Брисел завршија разговорите Белград-Приштина

Во Брисел завршија разговорите Белград-Приштина

Во Брисел вечерва завршија разговорите во рамки на дијалогот Белград и Приштина во кои посредува Европската унија. Високата претставничка на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини имаше разговори со претседателот на Србија Александар Вучиќ и одделно со косовскиот претседател Хашим Тачи. Потоа следуваше заеднички состанок, јави Танјуг

Во Брисел нов состанок на Могерини со Вучиќ и Тачи

Во Брисел нов состанок на Могерини со Вучиќ и Тачи

Доцна вечерва во Брисел започна новиот состанок на шефицата на европската дипломатија Федерика Могерини со претседателот на Србија, Александар Вучиќ и претседателот на Косово, Хашим Тачи, во рамки на дијалогот за нормализирање на односите меѓу Белград и Приштина. Претходно, Могерини имаше одделни средби со двајцата претседатели, Вучиќ и Тачи. Портпаролката

Вучиќ и Тачи во Брисел во потрага по компромис

Вучиќ и Тачи во Брисел во потрага по компромис

Косовскиот и српскиот претседател пристигнаа во Брисел за нова рунда преговори во рамки на дијалогот Белград – Приштина за нормализација на односите под покровителство на високата претставничка за надворешни работи на ЕУ, Федерика Могерини. Пред почетокот на состанокот, косовскиот претседател Хашим Тачи порача дека ќе се вложат максимални напори за

Вучиќ: Дијалогот ќе продолжи по укинување на противправните мерки на Приштина

Вучиќ: Дијалогот ќе продолжи по укинување на противправните мерки на Приштина

Српскиот претседател Александар Вучиќ вечерва изјави дека дијалогот со Приштина ќе продолжи откако косовските власти ќе ги повлечат противправните мерки. – Дијалогот со Приштина ќе продолжи откако Приштина ќе ги повлече противправните одлуки, изјави Вучиќ. Tоа беше прв состанок меѓу Вучиќ и Тачи по 2,5 месеци откако прекина дијалогот Белград – Приштина

Вучиќ и Тачи во Брисел во потрага по компромис

Вучиќ и Тачи во Брисел во потрага по компромис

Вучиќ и Тачи во Брисел во потрага по компромис Косовскиот и српскиот претседател пристигнаа во Брисел за нова рунда преговори во рамки на дијалогот Белград – Приштина за нормализација на односите под покровителство на високата претставничка за надворешни работи на ЕУ, Федерика Могерини. Пред почетокот на состанокот, косовскиот претседател Хашим Тачи

loading...
Вучиќ и Тачи во Брисел во потрага по компромис

Вучиќ и Тачи во Брисел во потрага по компромис

Косовскиот и српскиот претседател пристигнаа во Брисел за нова рунда преговори во рамки на дијалогот Белград – Приштина за нормализација на односите под покровителство на високата претставничка за надворешни работи на ЕУ, Федерика Могерини. Пред почетокот на состанокот, косовскиот претседател Хашим Тачи порача дека ќе се вложат максимални напори за

Дијалогот Белград-Приштина без напредок, Вучиќ бара „повлекување на противправните одлуки“

Дијалогот Белград-Приштина без напредок, Вучиќ бара „повлекување на противправните одлуки“

Новата рунда преговори помеѓу Белград и Приштина за нормализација на односите на двете земји не донесе напредок. Српскиот претседател Александар Вучиќ смета дека не може да се продолжи додека Косово не ги повлече воведените царини врз увозот на српски производи на Косово и другите „противправни одлуки“. Иако Европската Унија ги повикуваше двете страни

Вучиќ и Тачи во Брисел во потрага по компромис

Вучиќ и Тачи во Брисел во потрага по компромис

Косовскиот и српскиот претседател пристигнаа во Брисел за нова рунда преговори во рамки на дијалогот Белград – Приштина за нормализација на односите под покровителство на високата претставничка за надворешни работи на ЕУ, Федерика Могерини. Пред почетокот на состанокот, косовскиот претседател Хашим Тачи порача дека ќе се вложат максимални напори за

Дијалогот Белград-Приштина без напредок, Вучиќ бара „повлекување на противправните одлуки“

Дијалогот Белград-Приштина без напредок, Вучиќ бара „повлекување на противправните одлуки“

Новата рунда преговори помеѓу Белград и Приштина за нормализација на односите на двете земји не донесе напредок. Српскиот претседател Александар Вучиќ смета дека не може да се продолжи додека Косово не ги повлече воведените царини врз увозот на српски производи на Косово и другите „противправни одлуки“. Иако Европската Унија ги повикуваше двете страни

Заврши разговорот Белград-Приштина во Брисел, Вучиќ бара Косово да ги повлече противправните одлуки

Заврши разговорот Белград-Приштина во Брисел, Вучиќ бара Косово да ги повлече противправните одлуки

Високата претставничка на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини имаше разговори со претседателот на Србија Александар Вучиќ и одделно со косовскиот претседател Хашим Тачи. Српскиот претседател Александар Вучиќ смета дека не може да се продолжи додека Косово не ги повлече воведените царини врз увозот на српски производи на Косово

Вучиќ и Тачи на средба во Брисел

Вучиќ и Тачи на средба во Брисел

Косовскиот и српскиот претседател Хашим Тачи и Александар Вучиќ пристигнаа во Брисел за нова рунда преговори во рамки на дијалогот Белград – Приштина за нормализација на односите под покровителство на високата претставничка за надворешни работи на ЕУ, Федерика Могерини. Пред почетокот на состанокот, косовскиот претседател Хашим Тачи порача дека ќе

Дијалогот Белград-Приштина без напредок, Вучиќ бара „повлекување на противправните одлуки“

Дијалогот Белград-Приштина без напредок, Вучиќ бара „повлекување на противправните одлуки“

Новата рунда преговори помеѓу Белград и Приштина за нормализација на односите на двете земји не донесе напредок. Српскиот претседател Александар Вучиќ смета дека не може да се продолжи додека Косово не ги повлече воведените царини врз увозот на српски производи на Косово и другите „противправни одлуки“. Иако Европската Унија ги повикуваше двете страни

Вучиќ и Тачи во Брисел во потрага по компромис

Вучиќ и Тачи во Брисел во потрага по компромис

Косовскиот и српскиот претседател пристигнаа во Брисел за нова рунда преговори во рамки на дијалогот Белград – Приштина за нормализација на односите под покровителство на високата претставничка за надворешни работи на ЕУ, Федерика Могерини. Пред почетокот на состанокот, косовскиот претседател Хашим Тачи порача дека ќе се вложат максимални напори за

Во Брисел завршија разговорите Белград-Приштина

Во Брисел завршија разговорите Белград-Приштина

Во Брисел вечерва завршија разговорите во рамки на дијалогот Белград и Приштина во кои посредува Европската унија. Високата претставничка на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини имаше разговори со претседателот на Србија Александар Вучиќ и одделно со косовскиот претседател Хашим Тачи. Потоа следуваше заеднички состанок, јави Танјуг

Вучиќ: Дијалогот ќе продолжи по укинување на противправните мерки на Приштина

Вучиќ: Дијалогот ќе продолжи по укинување на противправните мерки на Приштина

Српскиот претседател Александар Вучиќ вечерва изјави дека дијалогот со Приштина ќе продолжи откако косовските власти ќе ги повлечат противправните мерки. – Дијалогот со Приштина ќе продолжи откако Приштина ќе ги повлече противправните одлуки, изјави Вучиќ. Tоа беше прв состанок меѓу Вучиќ и Тачи по 2,5 месеци откако прекина дијалогот Белград – Приштина