притисни ентер »

Во Русија официјално воведена нова молитва против коронавирус

Во Русија официјално воведена нова молитва против коронавирус

Молитвата е напишана на црковнословенски јазик, а вирусот во неа има поинаков назив. Патријархот Московски и на цела Русија Кирил го одобри текстот на специјалната молитва за да ги заштити верниците од коронавирусот. Почнувајќи од 22 март сите храмови на Руската православна црква почнаа со „засилени молитви за совладување на болеста и давање сила на