притисни ентер »

Германија го намалува ДДВ-то на рестораните и баровите од 19 на 7 проценти

Германија го намалува ДДВ-то на рестораните и баровите од 19 на 7 проценти

ИЗВОР Скопје24 | мај 21, 2020 Германија сè уште не се опорави од карантинот. Тој е повторно воведен во два региони, а уште два размислуваат повторно да затворат сè, бидејќи инфекцијата со болеста повторно се шири. Во меѓувреме, германската влада објави мерки за помош на економијата. За рестораните, баровите и кафулињата, кои исто така се драматично