притисни ентер »

Славни личности ќе ги замрзнат сметките на Фејсбук и Инстаграм во протест на дезинформациите

Славни личности ќе ги замрзнат сметките на Фејсбук и Инстаграм во протест на дезинформациите

Неколкумина познати личности од САД велат дека ќе ги замрзнат своите сметки на Фејсбук и Инстаграм денеска, како дел од кампањата за спречување на ширењето омраза и пропаганда на платформите на социјалните медиуми. Меѓу славните кои изјавија дека ќе учествуваат во еднодневното замрзнување се холивудските актери Леонардо ди Каприо, Саша Барон Коен,

Кардашијан, ДиКаприо и други славни личности се здружија во Бојкотот на социјалните мрежи

Кардашијан, ДиКаприо и други славни личности се здружија во Бојкотот на социјалните мрежи

Ким Кардашијан Вест и десетици други славни личности објавија дека ќе ги замрзнат своите профили на социјалните мрежи, протестирајќи против ширењето на омраза, пропаганда и дезинформирање. Ова е дел од кампањата # StopHateforProfit, што ја организираат активисти за граѓански права. Бојкотот на социјалните мрежи ќе се случи денеска и ќе трае 24 часа